Publicat 24/01/2014 12:14

Telefónica crea un dispositiu perquè els ancians usin missatgeria instantània sense 'smartphone'

Presentación del dispositivo 'Radio Me' de Telefónica
EUROPA PRESS

L'objectiu és combatre la "bretxa digital i solucionar els problemes reals" d'aquest col·lectiu

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

Telefónica ha creat el dispositiu de missatgeria de veu instantània 'Radio Me', que permet als ancians comunicar-se de manera immediata sense necessitat d'usar un 'smartphone' i possibilita que estiguin connectats a cada moment amb familiars i amics.

"L'objectiu és combatre la bretxa digital i solucionar els problemes reals" d'aquest col·lectiu, al qual li resulta complicat usar certs sistemes de missatgeria instantània tipus Whatsapp o Line, ha explicat aquest divendres en roda de premsa el director del centre d'R+D de Telefónica a Catalunya, Pablo Rodríguez.

'Radio Me' permet rebre i enviar missatges instantanis de veu mitjançant un aparell d'ús intuïtiu i sencill --només té dos botons amb llums--, que es connecta amb altres dispositius a través d'una connexió mòbil, per la qual cosa els amics i familiars poden interaccionar mitjançant el seu 'smartphone' després de descarregar-se una 'app'.

El dispositiu es testarà amb uns 120 usuaris a Catalunya "per després expandir-se per la resta de països on opera Telefónica", tot i que encara no hi ha data ni preu de sortida al mercat.

Les 120 unitats de la prova pilot de posaran a la venda la tarda d'aquest divendres a la botiga Movistar del Mobile Wolrd Centre, a la plaça Catalunya de Barcelona: el dispositiu es lliurarà als usuaris de manera gratuïta i només caldrà abonar, en aquesta primera fase, una quota plana mensual de 9 euros per la línia mòbil.

Fins ara, ha estat provat per sis parelles de pares i fills durant deu dies, amb uns resultats que "han superat totes les expectatives", tenint en compte que tots han destacat els seus avantatges per acostar als ancians a la missatgeria instantània.

DESENVOLUPAT A BARCELONA

El dispositiu s'ha desenvolupat íntegrament al centre Telefónica R+D de Barcelona i el seu disseny s'emmarca en l'estratègia de la companyia d'"acostar la innovació als usuaris, entendre els seus problemes reals i veure com es poden solucionar amb tecnologies fàcils d'usar", ha dit Rodríguez.

La producció del dispositiu encara es realitza amb impressores 3D, en espera d'la seva comercialització massiva en funció dels resultats de la prova pilot.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés