El TC suspèn el Pla d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya

Publicat 30/10/2019 12:53:55CET
El presidente de la Generalitat Quim Torra dirigiéndose a los firmantes de la declaración conjunta sobre la situación política en Barcelona (Cataluña), a 25 de octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 30 Oct. (EUROPA PRESS) -

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que va presentar el Govern espanyol contra el Pla Estratègic d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, cosa que en suposa la suspensió cautelar durant almenys cinc mesos en compliment de l'article 161.2 de la Constitució, han assenyalat a Europa Press fonts del tribunal de garanties.

El conflicte positiu de competència plantejat per l'Executiu de Pedro Sánchez es va plantejar el passat dia 18 d'octubre després que l'Executiu de Quim Torra es negués a canviar-ne el contingut, com li havia demanat el Govern central per evitar haver d'acudir als tribunals.

La providència que ha dictat aquest dimecres el TC ordena concretament la suspensió de la vigència i aplicació de l'Acord Gov/90/2019, de 25 de juny, pel qual es va aprovar el Pla d'Acció Exterior de Relacions amb la Unió Europea 2019-2022.