Publicat 26/3/2019 16:36:43 +01:00CET

El TC rebutja excarcerar Turull, Rull i Snchez i no revisar el rebuig de les recusacions contra Llarena i Marchena

MADRID, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat altra vegada i per unanimitat suspendre la mesura de presó provisional que pesa sobre els exconsellers encausats pel procés independentista Jordi Turull, Josep Rull i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Snchez, que estan sent jutjats pel Tribunal Suprem.

En aquestes resolucions, la resolució de les quals ha estat donada a conixer aquest dimarts, el tribunal de garanties respon als escrits en qu les seves defenses alludien a l'existncia d'una sentncia del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en l'assumpte de l'activista prokurd Demirtas c. per fonamentar la seva petició de llibertat.

El Tribunal considera que aquesta resolució no constitueix una circumstncia sobrevinguda, a més de no ser ferma perqu est pendent de decisió per la Gran Sala del mateix tribunal amb seu a Estrasburg.

D'altra banda, el Constitucional ha fet públiques aquest dimarts dues sentncies relacionades amb el procés. En la primera s'inadmet per ser prematur el recurs d'empara dels exconsellers a l'estranger Meritxell Serret i Toni Comín contra les actuacions del Tribunal Suprem que van denegar en el seu moment la recusació que tots dos van presentar contra el jutge instructor de la causa, Pablo Llarena.

La segona de les sentncies la resolució de les quals ha estat avanada també inadmet per prematur el recurs d'empara de Turull i Rull contra l'acte de la Sala Especial del 61 que va desestimar una altra recusació, aquesta vegada contra els magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem que jutja el cas, entre ells el president Manuel Marchena. En els propers es donaran a conixer els fonaments jurídics d'aquestes actuacions i sentncies.