Actualitzat 13/3/2019 17:40:03 +00:00 CET

El TC inadmet el recurs d'Urdangarin per no tenir prou transcendència constitucional


EUROPA PRESS

MADRID, 13 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Constitucional (TC) ha inadmès el recurs d'empara que va presentar el passat mes de novembre l'exduc de Palma Iñaki Urdangarin contra la condemna a cinc anys i deu mesos de presó que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Nóos.

El Tribunal assenyala que el recurs no té prou transcendència constitucional per ser admès conforme estableix l'article 50.1 b) de la llei orgànica del Tribunal Constitucional, han informat fonts de l'òrgan de garanties.

El marit de la infanta Cristina de Borbó sol·licitava que es declaressin vulnerats els drets a la presumpció d'innocència (article 24.2 de la Constitució), a la tutela judicial efectiva (article 24.1) i a la llibertat personal (articulo 17.1). Reclama així, que es declarin nul·les les sentències tant de l'Audiència balear i del Suprem especialment pel que fa a la condemna per malversació de cabals públics.

La pena se li va imposar com a responsable de delictes de prevaricació continuada i malversació (tots dos en concurs), tràfic d'influències, frau a l'Administració i dos delictes fiscals, però Urdangarin demanava que se li anul·lés només respecte a la malversació.