Publicat 04/03/2016 12:28CET

El TC deixa en suspens la llei catalana de l'Esport mentre estudia si és constitucional

Fachada del Tribunal Constitucional
EUROPA PRESS

MADRID, 4 mar� (EUROPA PRESS) -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol contra la llei Catalana d'Exercici de les Professions de l'Esport, la vigència de la qual queda suspesa un mínim de cinc mesos mentre s'estudia l'esmentada impugnació.

En el seu recurs, el Govern espanyol va sol·licitar la mesura de suspensió de la norma en compliment de l'article 161.2 de la Constitució, perquè considera que la llei catalana vulnera la unitat de mercat i que excedeix les competències de la Generalitat per signar acords internacionals.

Quan transcorrin els cinc mesos de pèrdua de vigència, i si no ha resolt encara sobre el fons, el tribunal de garanties podria prorrogar aquesta suspensió.

En una providència notificada aquest divendres, el TC acorda donar trasllat de la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Parlament i a la Generalitat, que disposaran de 15 dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.

L'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el tribunal resoldrà en pròximes dates, segons ha advertit el mateix òrgan en una nota informativa.

En el seu recurs, el Govern espanyol apuntava que la norma excedeix les competències de la Generalitat en facultar la Secretaria General d'Esport per signar convenis i acords d'equiparació de professionals i competències mínimes amb registres d'altres països de la UE, perquè Catalunya no té competències per signar acords internacionals.

També es considera inconstitucional l'obligació que s'inscriguin en un registre els professionals de l'esport que exerceixin a Catalunya sense que quedin exclosos de l'obligació els que exerceixen legalment la seva activitat en altres parts d'Espanya i desitgin fer-ho també en aquesta comunitat.

Això, ha dit, vulnera la unitat de mercat i suposa un element d'inconstitucionalitat perquè vulnera el principi d'eficàcia nacional.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés