Actualitzat 01/03/2024 11:12

La taxa d'inflació de l'eurozona es va moderar al 2,6% al febrer

Archivo - La presidenta de Banc Central Europeu, Christine Lagarde
Arne Dedert/dpa - Archivo

MADRID, 1 març (EUROPA PRESS) -

La taxa d'inflació de la zona euro s'hauria situat al febrer en el 2,6% interanual, dues dècimes per sota de la pujada del 2,8% dels preus en el primer mes del 2024, segons la dada preliminar publicada aquest divendres per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

En el segon mes del 2024, la caiguda interanual dels preus de l'energia es va moderar al 3,7% des de la baixada del 6,1% al gener, mentre que els aliments frescos es van encarir un 2,2%, molt per sota de la pujada del 6,9% del primer mes de l'any.

Per la seva banda, l'augment anual del cost dels serveis es va reduir al 3,9% des del 4%, mentre que la pujada del preu dels béns industrials no energètics es va atenuar a l'1,6%, quatre dècimes menys que al gener.

Així, la taxa d'inflació en descomptar l'impacte de l'energia va ser del 3,3%, respecte al 3,8% del gener del 2024, mentre que en excloure també els aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa subjacent va baixar al 3,1% des del 3,3%, el nivell més baix des del març del 2022 (3%).

Entre els països de l'euro, les taxes d'inflació més elevades al febrer es van observar a Croàcia (4,8%), Estònia (4,4%) i Àustria (4,2%), mentre que les pujades més moderades de preus van correspondre a Letònia (0,7%), Itàlia (0,9%) i Lituània (1,1%).

A ESPANYA SE SITUA EN EL 2,9%

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al febrer en el 2,9%, respecte al 3,5% del gener, reduint a tres dècimes el diferencial de preus desfavorable per al país respecte a la mitjana de l'eurozona.

En la resta de les principals economies de la zona euro, la taxa d'inflació al febrer es va situar en el 2,7% a Alemanya i en el 3,1% a França, per sota de les pujades de preus del 3,1% i del 3,4%, respectivament, al gener.

 
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés