Actualitzat 03/04/2024 11:07

La taxa d'inflació de l'eurozona es va moderar al 2,4% al març

Archivo - La presidenta del BCE, Christine Lagarde
Laurent Coust/SOPA Images via ZU / DPA - Archivo

Espanya (+3,2%) registra la pujada més elevada dels preus entre les grans economies de l'euro

MADRID, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La taxa d'inflació de la zona euro s'hauria situat al març en el 2,4% interanual, dues dècimes per sota de la pujada del 2,6% dels preus al febrer, segons la dada preliminar publicada per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat, que seria la més baixa des del novembre passat, quan la referència va marcar mínims des de l'estiu del 2021.

El tercer mes del 2024, la caiguda interanual dels preus de l'energia es va moderar a l'1,8% des de la baixada del 3,7% al febrer, mentre que els aliments frescos es van abaratir un 0,4%, després de pujar un 2,1% al febrer.

Per la seva banda, l'augment anual del cost dels serveis es va mantenir en el 4%, mentre que la pujada del preu dels béns industrials no energètics es va atenuar a l'1,1%, mig punt percentual menys que al febrer.

D'aquesta manera, la taxa d'inflació de la zona euro en descomptar l'impacte de l'energia va ser del 2,9%, respecte al 3,3% del febrer del 2024, mentre que en excloure també els aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa subjacent va baixar al 2,9% des del 3,1%.

Entre els països de l'euro, les taxes d'inflació més elevades al març es van observar a Croàcia (4,9%), Àustria (4,2%) i Estònia (4,1%), mentre que les pujades més moderades de preus van correspondre a Lituània (0,3%), Finlàndia (0,7%) i Letònia (1%).

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al març en el 3,2%, respecte al 2,9% del febrer, amb la qual cosa va ampliar així a vuit dècimes el diferencial de preus desfavorable per al país respecte a la mitjana de l'eurozona.

En la resta de les principals economies de la zona euro, la taxa d'inflació harmonitzada al març es va situar en el 2,3% a Alemanya i en el 2,4% a França, mentre que a Itàlia va ser de l'1,3%.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés