Publicat 11/6/2019 16:15:43 +02:00CET

La taxa d'activitat emprenedora creix fins al 8,13% a Catalunya després d'un augment de 0,1 punts

La taxa d'activitat emprenedora creix fins al 8,13% a Catalunya després d'un augment de 0,1 punts
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

La taxa d'activitat emprenedora de Catalunya es va elevar fins al 8,13% el 2018 després d'un augment de 0,1 punts respecte al 2017, mentre que la mateixa taxa a la província de Barcelona es va situar en el 8,63%, la xifra més alta dels darrers 12 anys.

El valor a Catalunya (8,13%) va ser superior al de la taxa espanyola, situada en el 6,39%, i a l'europea, que va ser del 8% el 2018, segons ha conclòs l'últim informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Catalunya 2018-2019, promogut per la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

L'informe, elaborat a partir d'una enquesta a 2.000 persones, ha estat realitzat per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i el departament d'Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el marc del projecte internacional GEM, en el qual participen 49 països.

L'augment del 0,1 a Catalunya, que es va produir en un context europeu de descens perquè la taxa continental va baixar 0,26 punts, és fruit de l'augment dels emprenedors naixents, amb un augment de 0,95 punts percentuals i la disminució dels nous, amb un descens de 0,85 punts.

RETENCIÓ DE TALENT

"La principal conclusió és que a Barcelona anem bé. Ara ens queda poder aplicar aquesta bona nota de Barcelona a la resta del territori. Aquesta consciència d'emprenedoria és el que ens ha fet moure com a departament", ha sostingut el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer.

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació en funcions de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, ha posat en valor l'ecosistema emprenedor de Barcelona, perquè el fet de situar-se com un gran 'hub' europeu ha fet atreure centres tecnològics i d'innovació de multinacionals, ha explicat.

Per a Ferrer, el gran repte que ara ha d'afrontar Catalunya és la captació i retenció de talent en l'àmbit de l'emprenedoria i associat a la tecnologia: "Catalunya és un dels grans pols d'atracció de la tecnologia. Hem de competir amb grans àrees. Cal retenir talent en aquest món global".

BARCELONA

Recasens ha destacat el creixement de la taxa d'activitat emprenedora femenina, que es va situar en el 7,7% --el 2013 era del 4,8%-- reduint la diferència entre gèneres en 1,8 punts percentuals: "Ha fet un salt extraordinari".

La taxa a la província de Barcelona (8,63%) va ser la més alta de Catalunya, mentre que a la resta de demarcacions catalanes es va situar en el 8% en el cas de Lleida, en el 6,58% a Girona, i en el 6,20% a Tarragona.

el més llegit

 1. 1

  Una dona es llença pel balcó per por que l'agredeixi la seva parella a Manresa

 2. 2

  La Generalitat decidirà dimecres sobre l'ús obligatori de la mascareta

 3. 3

  La jutgessa autoritza que Junqueras, Rull i Turull surtin de la presó per treballar

 4. 4

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 5. 5

  Bolsonaro confirma que té coronavirus