Publicat 26/12/2019 12:55:19 +01:00CET

La tarifa de gas natural baixarà un 4% a partir de l'1 de gener

Gas, cuina de gas, flames, flama,  foc, fogó, fogons, gas natural, olla, olles, utensilis de cuina
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 26 des. (EUROPA PRESS) -

La tarifa d'últim recurs (TUR) de gas natural baixarà a partir del proper 1 de gener un 4% de mitjana respecte a l'últim trimestre d'aquest any.

Segons han indicat a Europa Press fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica, aquest descens es deu, principalment, a la caiguda en el cost de la matèria primera (-10,8%) en els mercats internacionals.

Així mateix, per al càlcul de la tarifa s'ha tingut en compte els peatges (part regulada de la factura) en vigor a partir de l'1 de gener del 2020.

D'aquesta manera, a l'inici del 2020 la factura per als consumidors TUR 1 (consums anuals inferiors a 5.000 kWh) descendirà un 3,3%, mentre que la dels consumidors TUR 2 (consums anuals entre 5.000 kWh i 50.000 kWh) caurà un 4,2%.

Aquest descens es produeix després que en les dues últimes revisions trimestrals --al juliol i a l'octubre-- es mantingués congelada la TUR en no haver-se produït una alça o baixa superior al 2%, tal com estableix la metodologia de càlcul.

La TUR de gas natural, que es revisa trimestralment el dia 1 dels mesos de gener, abril, juliol i octubre de cada any, és una tarifa a la qual pot acollir-se qualsevol consumidor connectat a xarxes de gas natural el consum anual del qual sigui inferior als 50.000 kWh.

Per al càlcul de la TUR es tenen en compte els peatges d'accés i el preu del gas. Dels prop de 7,9 milions de consumidors de gas natural, uns 6,3 milions són subministrats a través d'una comercializadora de mercat a preu lliure i prop d'1,6 milions es troben acollits al preu de la TUR.