Publicat 9/1/2019 12:18:27 +01:00CET

Tard diu que no li "consta" que Podem els oferís el 'cap' de Borrell, com ha rellevat Rufián

Compareixena de Josep Borrell en Comissió d'Afers Exteriors
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tard, ha explicat aquest dimecres que a ell no li "consta" que Podem hagi ofert a la seva formació el 'cap' del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, a canvi del seu suport als Pressupostos per al 2019, encara que ha assegurat que es creu l'afirmació en aquest sentit del seu company Gabriel Rufián.

Rufián ha revelat aquest suposat oferiment de la formació lila en una entrevista a 'eldiario.es': "No diré qui, per Podem ens va proposar durant un temps el cap de Borrell a canvi del nostre suport als pressupostos. Van dir que ells pressionarien perqu Sánchez fes aquest gest", afirma Rufián, que incideix que ell no demana el cap de cap ministre encara que saludaria si marxés del Govern d'Espanya "perqu és un mentider".

En declaracions al Congrés, Tard ha dit que creu el seu portaveu adjunt: "No em consta, per si ho diu Rufián m'ho crec", ha assenyalat, després d'afegir que "potser va ser algun comentari d'algú de Podem", per sense donar cap nom. En qualsevol cas, ha posat l'accent en qu ERC "mai" no ha demanat el 'cap' de ningú. "Seria absurd demanar caps, no ens correspon", ha apuntat.

A més, ha deixat clar que ERC "no ha pres encara cap decisió" sobre si presentar o no una esmena de totalitat als Pressupostos per al 2019, per ha insistit que hi ha "temps" perqu el Govern de Sánchez faci algun "gest" que els permeti no demanar la devolució del projecte.

ENCARA HI HA TEMPS PERQU LA FISCALIA ES CORREGEIXI

Així, ha reiterat que "fins que el fiscal no s'aixequi i emeti les últimes conclusions" en el judici del procés hi ha temps" perqu el Govern central insti la Fiscalia a retirar les acusacions contra els processats.

A més del vessant judicial, ERC reclama avanos en la política i, en aquest context, Tard insisteix que "no valen les solucions trampa".

"La trampa que intellectualment no s'aguanta i que es va fondre com un gelat és la del president Sánchez, que diu que es trobar una solució pel 50% de catalans que són autonomistes", ha remarcat i ha avisat que no es pot deixar al marge de la solució als independentistes.