Actualitzat 22/01/2024 12:18

Talamàs (Cambra de Terrassa) demana al Parlament tramitar "en les pròximes setmanes" la llei de cambres

El president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, amb la directiva de l'entitat
EUROPA PREESS

L'entitat subratlla el seu dinamisme després d'augmentar en un 16% interanual l'activitat

TERRASSA (BARCELONA), 22 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, ha tornat a exigir l'aprovació de la llei de cambres i ha instat els grups parlamentaris a tramitar-la "en aquestes pròximes setmanes", davant la proximitat de les eleccions autonòmiques.

Durant el balanç anual de l'activitat de l'entitat aquest dilluns a Terrassa (Barcelona), ha convingut que "seria bo que entrés al Parlament consensuada amb les patronals", Foment, PIMEC i Cecot, ha enumerat.

Ha demanat a les formacions polítiques que decideixin en funció de la seva sobirania i no d'opinions legítimes però de part, en les seves paraules, després de considerar que PIMEC "va posar pals a les rodes" al projecte.

Ha criticat que les cambres sufraguen amb recursos propis funcions "de caràcter públic i en col·laboració amb les administracions" des de l'eliminació del recurs cameral permanent el 2010.

Ha explicat que el text del projecte legislatiu està consensuat entre les tretze entitats camerals catalanes i el Govern "al 100%, excepte en la qüestió del finançament" que, segons ha explicat, serà una quantia per empresa censada que està per determinar.

Sobre la governança de les cambres, ha subratllat l'asimetria de cadascuna de les demarcacions i ha defensat que tenen força si actuen conjuntament: "Barcelona no pot fer res sense les altres, però les altres tampoc no poden fer res sense Barcelona. És un model consensuat i bàsic".

REPTES: INFRAESTRUCTURES I SEQUERA

La Cambra de Terrassa va augmentar l'activitat en un 16% interanual el 2023, fins als més de 2,9 milions d'euros, i s'ha erigit com una de les entitats "de les més dinàmiques i rellevants" en promoció econòmica, en paraules del seu director gerent, Josep Prats.

La corporació va tramitar 33 milions d'euros en ajuts per a projectes d'innovació i en incentius fiscals, que han arribat a 122 companyies a través d'assessorament empresarial i de participació en projectes cofinançats.

El president, Ramon Talamàs, ha assegurat que la seva reelecció el 2023 va donar validesa a la trajectòria de la legislatura anterior i que el nou període presenta "molts reptes" per al conjunt del teixit productiu.

Ha avisat que, des del 2020, "la situació d'incertesa comença a ser recurrent i no és bona", si bé ha aplaudit que ha fet aflorar el coneixement empresarial.

Els membres del comitè executiu han enumerat en les seves intervencions la digitalització, l'emprenedoria, la sostenibilitat i l'impuls d'infraestructures i els polígons industrials.

La Cambra ha posat l'accent en el tram de l'entrada en funcionament de la B-40 entre Abrera (Barcelona) i Terrassa, i preveu celebrar el ple del 27 de febrer a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat (Barcelona) "per celebrar que la infraestructura s'hagi inaugurat o per denunciar-ho en cas contrari".

Sobre la sequera, Talamàs ha cridat a "que no s'aturi l'activitat empresarial per això i que es prenguin mesures" davant la falta de pluges, i ha convingut que --textualment-- en alguns aspectes es va tard.

NOU EDIFICI

La Cambra de Terrassa ha culminat la reforma de la seu, que compta amb 19 oficines de treball, un 'coworking digital' amb capacitat de 30 llocs físics de treball.

Ha invertit 1,25 milions d'euros en la iniciativa, dels quals 0,25 milions han procedit de fons europeus, "en la línia del pressupost previst", ha defensat el tresorer de l'entitat, Paco Hoya.

A dia d'avui, està pendent la instal·lació de la planta fotovoltaica projectada i, en termes d'ocupació, la de les oficines és del 100% i la dels espais de coworking per a companyies digitals és 57%.

La responsable de projecció de l'entitat, Iolanda Pujol, ha destacat que la Cambra ha "apostat per la presencialitat" amb l'entrada en funcionament del nou edifici i l'organització d'esdeveniments per fomentar l'intercanvi de coneixement entre associats.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés