Publicat 6/7/2020 15:28:58 +02:00CET

Suspesos els vis a vis i els permisos a la presó de Ponent (Lleida)

Centre Penitenciari Ponent (Lleida)
CONSELLERIA DE JUSTICIA

   Regiran les mateixes mesures que durant l'estat d'alarma mentre la comarca estigui confinada

   LLEIDA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha suspès les visites de locutori, els vis a vis i els permisos de sortida al Centre Penitenciari de Ponent (Lleida) mentre duri el confinament de la comarca del Segrià.

   La Conselleria de Justícia ha explicat en un comunicat aquest dilluns que les famílies dels presos tampoc podran anar a la presó per portar paquets ni fer transferències de forma presencial.

   Com ja van fer totes les presons catalanes durant l'estat d'alarma, la presó de Ponent compensarà la falta de visites amb videotrucades, i els presos podran fer el doble de trucades telefòniques de l'habitual (20 en lloc de 10 per setmana).

   També s'han ajornat els permisos aprovats per als presos que ja han complert la primera quarta part de la pena, i també se suspenen els trasllats amb origen o destinació a aquesta presó.

VUIT FUNCIONARIS I 1 PRES MALALTS

   A Catalunya hi ha 27 funcionaris de presons malalts de coronavirus, 8 d'ells treballadors del Centre Penitenciari Ponent, i 5 presos malalts en total, un d'ells ingressat en la infermeria d'aquesta presó.

   Els nous presos que ingressin al centre hauran de passar 14 dies de quarentena, i també ho faran els que surtin per anar al jutjat, a l'hospital o a treballar.

   La presó també ha suspès les activitats amb entitats i voluntaris per limitar les entrades i sortides de persones.

CENTRE DE MENORS

   El centre educatiu de justícia juvenil El Segre, a Lleida, també ha suspès totes les visites presencials, i a canvi ha donat als interns fins el 20 trucades o videollamadas setmanals.

   Per parlar amb els seus advocats, els menors hauran de fer-ho per videoconferència i, si no és possible, amb mascareta i una mampara al mig.

   Al centre de menors també s'han suspès els permisos de sortida i les activitats laborals i formatives, però no les activitats escolars d'estiu ni les activitats esportives.