Publicat 22/2/2019 16:41:25 +01:00CET

Susana Díaz denuncia la "purga i persecució" que pretén Vox contra els treballadors d'unitats de violncia de gnere

Susana Díaz, aquest divendres a Sevilla en un acte amb dones
EUROPA PRESS

SEVILLA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La secretria general del PSOE-A i expresidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha denunciat aquest divendres la "purga, la persecució i les llistes negres" que pretén dur a terme la formació d'"extrema dreta" de Vox contra els treballadors de les Unitats de Valoració Integral de Violncia de Gnere que existeixen a la comunitat.

Durant la seva intervenció en una trobada amb collectius de dones amb motiu de la celebració, aquest 22 de febrer, del Dia Europeu de la Igualtat salarial, Susana Díaz ha volgut expressar l'"estupor" que li ha causat el fet que Vox hagi presentat al Parlament andalús una sollicitud d'informació per conixer els noms i cognoms d'aquests treballadors.

Ha recalcat que mentre el PSOE-A ha decidit celebrar aquest 22 de febrer reclamant la igualtat i que s'acabi amb la bretxa salarial entre homes i dones que existeix actualment en molts mbits laborals, l'"extrema dreta" ha decidit demanar per escrit a la Cambra autonmica el "nom i cognom" dels treballadors i treballadores de les unitats de violncia de gnere a Andalusia.

Per a Susana Díaz, aix li sona a "purga, a persecució i a uns altres temps que vaig pensar que mai no hauria de conixer", en els quals es feien "llistes negres". Ha afegit que Vox sap perfectament que aquests treballadors i treballadores, gent que est "treballant per protegir la vida" d'altres persones, tenen una llei que els protegeix, la Llei de Protecció de Dades, per el que pretén aquesta formació en realitat és "assenyalar" perqu comencin a "avergonyir-se del que fan" i a "ocultar al que es dediquen".

Per a Susana Díaz, hi ha una "pluja fina, que est calant en la societat", que pretén portar els qui estan al capdavant de la igualtat i protegint la vida de dones i de nens a "ocultar" el que realment fan per dir, quan se'ls pregunti, que es dediquen "als serveis socials".

En la seva opinió, caldria repartir els poemes de Bertolt Brecht per Andalusia i Espanya en uns moments en els quals uns han decidit que estem en aquest punt de "triar entre una societat més moderna, inclusiva, igualitria o justa o una societat que torni enrere i que sigui exemple d'involució i de regressió i on els passos que s'han fet siguin revertibles".

Així mateix, Susana Díaz ha criticat que els partits de dreta i l'"extrema dreta" votessin ahir al Parlament andalús en contra d'una iniciativa del PSOE-A en la qual es plantejava "incrementar els recursos" per protegir les dones.

Ha anunciat que el PSOE-A presentar al Parlament andalús les iniciatives en defensa de l'equiparació salarial entre dones i homes i sobre les condicions laborals, uns debats que, segons ha apuntat, s'han d'afrontar amb "valentia", quan alguns el que pretenen és que les dones tornin a la "casa" per dedicar-se a tenir cura dels fills i que es dediquin a "parir" i no hi hagi avortaments perqu estiguin garantides les pensions.

Díaz ha alertat que la dreta i l'extrema dreta d'aquest país estan installades en el patró de comportament que els homes i les dones "no som iguals". Ha mostrat la seva preocupació pels discursos "retrgrads i masclistes" d'aquests partits i ha volgut deixar clar que ella, cada dia que passa, és "més feminista", balla més i la seva parella "posa més llet": "El meu fill em demana que balli amb ell i al pare li demana que li posi la llet".

Per a la dirigent socialista, en uns moments en els quals est en joc aquesta igualtat real, el PSOE és "més necessari que mai perqu defensa sense cap tipus de complex que és un partit feminista".
"Som socialistes i feministes: som socialistes perqu creiem en la igualtat i som feministes perqu sense aquesta igualtat és impossible tenir una societat justa".

Susana Díaz ha relatat que ella mateixa va viure, quan va accedir a crrecs de responsabilitat al PSOE-A, la necessitat de "masculinitzar la capacitat de decisió o de direcció" perqu era un "plus". Segons ha apuntat, aix és el que viuen moltes dones quan volen accedir a algun lloc directiu, se'ls exigeix que es "comportin com els homes". Després, lamentablement, "passem a ser manaires o ambicioses", ha apuntat Díaz.

Durant l'acte, també ha intervingut la secretria provincial del PSOE de Sevilla, Verónica Pérez, que ha denunciat que la dreta d'aquest país ha "trepitjat el terme feminista" i ha afegit que el PSOE és l'únic partit a través del qual es pot conquistar la igualtat real. També han intervingut quatre dones de diferents mbits professionals que han patit la bretxa salarial o la impossibilitat d'aconseguir un ascens per haver de conciliar la feina amb la vida familiar.