El Suprem rebutja investigar Pedro Sánchez per la seva tesi doctoral en no veure cap delicte

Publicat 7/2/2019 11:18:38CET
Pedro Sánchez
PRESIDENCIA DEL GOBIERNO

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha inadmès a tràmit la querella presentada per VOX contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, pel suposat plagi de la seva tesi doctoral en entendre que els fets no constitueixen cap delicte.

El partit de Santiago Abascal va presentar el passat 21 de setembre una querella contra el cap de l'Executiu espanyol després que es revelés que va poder fer servir els treballs d'altres autors sense citar-los en el seu de final de doctorat. Vox va considerar que va incórrer en els presumptes delictes de falsedat documental, prevaricació administrativa, suborn, tràfic d'influències i contra la propietat intel·lectual.

En una interlocutòria, el Suprem assenyala que, al marge que la querella estigués basada en informacions periodístiques, al·ludeix "a un possible plagi, originat per la falta d'originalitat i, en alguns fragments, la còpia de diferents continguts de la tesi".

Els magistrats expliquen que el plagi, en un sentit jurídic-penal, és un delicte contra la propietat intel·lectual que requereix un propòsit d'enriquiment amb l'obra aliena. En aquest cas concret, l'alt tribunal no veu que els fets constitueixin cap infracció penal.