Actualitzat 31/03/2017 08:57 CET

El Suprem desestima un recurs contra la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia

GIRONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de la Institució Alt-Empordanesa per l'Estudi i Defensa de la Natura (Iaeden) contra l'autorització del Govern espanyol de la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) Bescanó-Ramis-Llogaia, a la província de Girona, ha informat aquest divendres.

El Suprem ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de 16 d'octubre del 2014 i avala les resolucions de la Direcció General de Política Energètica i Mines que van declarar la utilitat pública de l'estació conversora a 400kV de Santa Llogaia (Girona) i van autoritzar Red Eléctrica de España (REE) tant l'esmentada estació com la línia de transport d'energia elèctrica a 400 kV Bescanó-Ramis-Llogaia.

La sentència destaca que el procediment seguit per obtenir la Declaració d'Impacte Ambiental va respectar la participació del públic establerta per llei i que, com a conseqüència de les al·legacions i manifestacions formulades en el tràmit de consultes prèvies i al d'informació pública i consulta, es van imposar determinades condicions de caràcter mediambiental per al projecte i la seva execució.

També confirma que no són arbitraris els raonaments del Tribunal Superior de Justícia de Madrid per considerar que s'han respectat les prescripcions legals en matèria mediambiental, tant des d'una perspectiva formal com material, en relació amb la protecció de la fauna en el procés d'avaluació ambiental.

La resolució afegeix que la Institució Alt-Empordanesa per l'Estudi i Defensa de la Natura haurà de fer-se càrrec de les costes del recurs de cassació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés