Publicat 19/7/2019 14:46:58 +02:00CET

El Suprem concedeix a Rull permís per acompanyar el seu fill durant una operació a l'agost

El diputat pres Josep Rull intervé durant la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

La sala que ha jutjat el procés independentista al Tribunal Suprem ha concedit un permís extraordinari a l'exconseller de la Presidència i diputat suspès de JxCat al Congrés Josep Rull perquè abandoni la presó de Lledoners (Barcelona) en la qual compleix presó preventiva per acompanyar el seu fill durant una operació a mitjans d'agost.

La providència que s'ha donat a conèixer aquest divendres detalla que el permís s'ha de cenyir exclusivament a la visita a l'hospital el proper 20 d'agost amb sortida i reingrés amb les condicions i horaris que ha sol·licitat el centre penitenciari. Així, Rull sortirà a les 06.30 hores i tornarà quan acabi l'operació a l'hospital infantil.

A més, el tribunal apunta que el centre penitenciari de Lledoners "adoptarà les mesures de seguretat necessàries per al desplaçament a l'hospital, permanència amb custòdia i reintegrament al centre penitenciari".

Avisa també a la força policial encarregada, que són els Mossos d'Esquadra, que evitin que la sortida "tingui un altre objecte diferent a l'autoritzat".

La decisió s'adopta arran de l'informe favorable de la Junta de Tractament de la presó de Lledoners i també el de la Ficalia, favorable a la sortida encara que condicionant-la a l'adopció de mesures de seguretat adequades.

Rull ja ha abandonat la presó amb l'aval del Suprem dues vegades per assistir a les proves diagnòstiques anteriors del menor. Aquestes sortides van ser autoritzades sobre la base del reglament penitenciari que preveu la sortida de la presó per motius humanitaris, entre ells la malaltia d'un familiar directe durant un període a establir i sota mesures de seguretat.

Després que el TS denegués la llibertat a tots els presos un cop va acabar el judici, la defensa de Rull va presentar un recurs de súplica perquè s'atengui l'estat de salut del menor, amb l'argument que la seva situació neutralitza qualsevol possible risc de fugida.

Rull i la resta de presos independentistes estan a l'espera de la sentència del judici de l'1-O, que va quedar vist per a sentència a mitjans de juny.