Publicat 19/6/2020 16:12:07 +02:00CET

El Suprem avala anul·lar la taxa de pisos buits de Badalona (Barcelona)

Ajuntament de Badalona
AYUNTAMIENTO DE BADALONA

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat el recurs de l'Ajuntament de Badalona (Barcelona) contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va tombar el 2017 la taxa municipal per verificar els pisos buits.

La sentència, que ha consultat Europa Press, avala la sentència del TSJC que va anul·lar la taxa municipal per verificar l'ús anòmal d'habitatges desocupats durant més de dos anys que va aprovar l'Ajuntament el setembre del 2016.

El tribunal es refereix a les decisions que es van adoptar el 2019 i 2020 en dos recursos de cassació sobre "una taxa substancialment igual" a l'Ajuntament de Barcelona, i aplica el mateix criteri en aquest cas.

Considera que l'Ajuntament no té competències per controlar els habitatges buits del municipi, i veuria "totalment irregular, fins i tot arbitràri", aplicar-los una taxa per finançar el servei de control de pisos desocupats.

Considera la taxa com una sanció, la qual cosa segons apunten els magistrats en la sentència, "permet sospitar" que s'allunya del règim legal de la taxa.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 3. 3

  Coronavirus.- La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament, segons un estudi

 4. 4

  Illa diu que hi ha 73 brots actius de coronavirus a Espanya

 5. 5

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient