El Suprem acredita que la quantitat malversada en el procés "supera àmpliament" els 250.000 euros

Publicat 14/10/2019 12:39:12CET
El jutge Marchena en el judici del procés (arxiu)
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

MADRID, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

La Sala Penal del Tribunal Suprem acredita que en el referèndum de l'1 d'octubre es van malversar diners públics, una quantitat que "supera àmpliament els 250.000 euros", procés que va ser executat pel vicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, els quals condemna per aquest delicte instrumentalitzat per a la sedició.

La sentència exposa que aquesta malversació "la van executar els qui tenien la condició d'autoritat" per aconseguir celebrar un referèndum il·legal "al marge absolutament de les seves competències i que, amb l'aparença constituent amb la qual va ser presentat, implicava una conculcació flagrant de la Constitució i del mateix Estatut d'Autonomia".

"Tots ells havien estat personalment advertits i reiteradament requerits pel Tribunal Constitucional, en la seva doble condició de titulars dels seus departaments i membres del Govern, de la seva obligació d'abstenir-se de qualsevol acte per preparar-lo i celebrar-lo", exposa la sala.

Recorda que també havien estat advertits de "la seva obligació d'impedir-lo i de l'existència de responsabilitats penals en cas d'inobservança", requisits que encaixen amb la definició del tipus penal de malversació. Se'ls atribueix com un sol delicte "atesa la unitat d'acció que determina la comuna i inequívoca finalitat i estricta motivació de les despeses il·lícitament emprades".

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tres camions xoquen a l'altura del desviament de l'AP-7 a Figueres (Girona)

 4. 4

  La Generalitat avisa que les pitjors hores del temporal es produiran entre dimarts i dimecres

 5. 5

  Retards a l'AVE, línies de Llarga Distància i les línies R1, RG1, R2 i R11 a Catalunya

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista