Publicat 13/2/2019 17:56:55CET

La sucursal de Caixabank a Casablanca fa 10 anys i rep la visita de Jordi Gual

CAIXABANK

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de Caixabank, Jordi Gual, ha visitat la sucursal de Casablanca en complir-se els 10 anys d'aquesta primera oficina de l'entitat al Marroc, i que després va obrir la de Tànger (2013) i la d'Agadir (2017).

La visita es produeix en el marc del viatge d'empresaris espanyols que acompanyen als reis en el seu viatge al país aquest dimecres i dijous, segons un comunicat de Caixabank.

Més del 60% de les 800 empreses espanyoles que operen al país (segons les dades de l'Icex) són clients de la sucursal al Marroc, i Gual ha destacat que el banc les acompanya "en el seu creixement al continent africà amb serveis de valor afegit".

L'any passat, CaixaBank "va ser líder" en emissió d'avals per a empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 57,7% en aquest tipus de garanties; i el 2018 es van enviar des de bancs marroquins a CaixaBank a Espanya un 25,6% de cartes de crèdit, la qual cosa col·loca l'entitat també com a líder d'aquest mercat, afirma l'entitat.

L'entitat té al Marroc un equip de 22 persones --16 d'elles locals--, i el 2017 va crear al país el programa de debats 'Le Cercle' per agrupar la comunitat hispanomarroquina de negocis i promoure la interrelació empresarial Espanya-Marroc.

Caixabank té sucursals operatives al Regne Unit, Alemanya, França, Polònia i el Marroc; 18 oficines de representació als cinc continents; acords de cooperació amb bancs internacionals, per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior d'empreses i particulars a qualsevol país; controla el 100% del portuguès BPI, i té un 9,92% de l'austríac Esrte Bank.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.