Publicat 13/4/2019 12:03:53 +02:00CET

Steinmeier espera que el Brexit ocorri abans de les eleccions de maig: "No pot ser un horror interminable"

German President Steinmeier visits Leipzig
Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/

MADRID, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

El president d'Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, ha expressat el seu desig que el Regne Unit abandoni la Unió Europea abans de les eleccions al Parlament Europeu del 23 de maig i malgrat la prrroga fins a octubre concedida per Brusselles.

"Aix no pot ser un horror interminable", ha declarat Steinmeier al diari alemany Sueddeutsche Zeitung.

"Hem de limitar com puguem les conseqüncies negatives i és per aix que el millor seria que el Parlament britnic aconseguís una majoria constructiva i abandonar rpidament la UE, és a dir, abans de les eleccions", ha explicat.

El president alemany també va reconixer que el debat sobre el Brexit és cada vegada més difícil d'entendre i la situació més difícil d'explicar.

"Per hi ha una cosa que ha de quedar clara: el Brexit deixar una ferida profunda amb enormes conseqüncies no només per al Regne Unit, sinó també per l'Europa dels 27".

UN SEGON REFERNDUM ENTRA EN ESCENA

El ministre de Finances del Regne Unit, Philip Hammond, ha assegurat aquest divendres que és "bastant probable" que "en algun moment" el Parlament britnic voti sobre la possibilitat de celebrar un segon referndum sobre el Brexit per superar l'actual bloqueig.

"És una proposta que podria i, sens dubte, és molt probable que es porti al Parlament en algun moment", ha dit Hammond en declaracions a la premsa des de Washington, on participa en la reunió de primavera del Fons Monetari Internacional (FMI).

No obstant aix, al mateix temps ha indicat que ser difícil organitzar una nova consulta popular abans del 31 d'octubre, la data límit pel Brexit que els Vint-i-set van donar a la primera ministra britnica, Theresa May, en la cimera del passat dimecres.

La idea d'un segon referndum ha planejat des que es va desencadenar la crisi política al Regne Unit a causa del Brexit. May l'ha rebutjat fermament, per considerar que seria trair el resultat de la votació del 23 de juny de 2016, en la qual els britnics van decidir per una estreta majoria abandonar la Unió Europea.