Publicat 13/3/2019 18:51:53 +01:00CET

Spotify denuncia Apple davant Brusselles per competncia deslleial

Spotify
REUTERS - Archivo

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

La companyia de distribució de música en 'streaming' Spotify ha presentat una denúncia contra Apple davant la Comissió Europea per competncia deslleial, segons ha informat la prpia marca en un comunicat.

El conseller delegat i fundador de Spotify, Daniel Ek, ha explicat que la denúncia davant Brusselles es deu a les regles que aplica Apple a la seva botiga d'aplicacions. Segons el parer de l'executiu, aquestes regles "limiten les opcions i reprimeixen la innovació a costa de l'experincia de l'usuari".

En concret, Spotify acusa Apple d'actuar com a "jugador i rbitre" per posar en desavantatge la resta de desenvolupadors, perqu la companyia de Cupertino no només és propietria de l'App Store, la botiga d'aplicacions dels dispositius d'Apple, sinó que també opera Apple Music, que és un "competidor directe" de Spotify.

Ek ha explicat que Apple obliga Spotify i altres serveis digitals a pagar una comissió del 30% per cada compra realitzada mitjanant el seu sistema de pagaments, cosa que "inflaria artificialment" el preu de les subscripcions de Spotify per sobre del d'Apple Music.

En canvi, si Spotify decideix no fer servir el sistema de pagaments d'Apple, la propietria de l'iPhone "aplica una srie de restriccions tcniques i que limiten l'experincia" de l'usuari. L'empresa radicada a Estocolm ha assegurat que, en certs casos, no poden enviar correus electrnics als usuaris de la seva aplicació en dispositius d'Apple.

"No volem cap tracte especial. Simplement volem que se'ns tracti com la resta d'apps a l'App Store, com Uber o Deliveroo, que no estan subjectes a la comissió d'Apple i no tenen les mateixes restriccions", ha subratllat el primer executiu de Spotify.

A causa d'aix, la marca ha sollicitat als serveis de Competncia de l'Executiu comunitari que totes les aplicacions, incloses les desenvolupades per Apple, se sotmetin a les "mateixes regles", així com que els consumidors tinguin "llibertat real" pel que fa els sistemes de pagaments.