Actualitzat 04/03/2016 21:34 CET

S&P situa el 'rating' de Catalunya en revisió per a una possible rebaixa

L'agència actualitza els 'ratings' de Comunitat Valenciana, Aragó, Balears i Canàries

MADRID, 4 mar� (EUROPA PRESS) -

L'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's (S&P) ha situat el 'rating' d'emissor a llarg termini de Catalunya en revisió per a una possible rebaixa (CreditWatch Negative), mentre que ha confirmat el de la Comunitat Valenciana (en BB), rebaixat el d'Aragó en un esglaó (fins a BBB-), situat en 'positiva' la perspectiva de les Illes Balears (BBB-) i confirmat la de les Canàries (BBB+).

S&P tenia previst actualitzar la qualificació de Catalunya, actualment situada en 'BB-' aquest divendres, però ha anunciat la seva decisió de situar-lo en revisió per a una possible rebaixa (CreditWatch Negative). L'agència ha indicat que donarà a conèixer la seva decisió previsiblement en les pròximes dues setmanes.

COMUNITAT VALENCIANA

S&P ha confirmat el 'rating' d'emissor a llarg termini de la Comunitat Valenciana, situat en 'BB' amb perspectiva 'estable', fet pel qual es manté en categoria de grau d'especulació, conegut com a 'bo escombraries'.

L'agència ha explicat que la seva decisió respon al deute "extremadament alt" de la comunitat, a més de destacar que disposa d'una capacitat interna "molt baixa" de generar efectiu, per la qual cosa disposa d'una liquiditat inferior a l'adequada.

ARAGÓ

D'altra banda, S&P ha rebaixat en un esglaó la qualificació d'Aragó, fins a situar-lo en 'BBB-' amb perspectiva 'estable' respecte al 'BBB' anterior, com a conseqüència d'uns pressupostos "pitjors" als esperats per l'agència.

"La consolidació pressupostària d'Aragó avançarà a un ritme més lent de què havíem anticipat", ha afirmat l'agència en el seu comunicat, en què ha explicat que aquesta situació deriva de la dificultat de la comunitat de moderar les seves despeses, especialment en el sector sanitari.

ILLES BALEARS

Respecte a les Illes Balears, S&P ha revisat a 'positiva' la perspectiva del seu 'rating', que ha mantingut en 'BBB-', afirmant que espera que aquesta comunitat "millori gradualment" els seus resultats pressupostaris i redueixi el seu "encara alt" deute.

CANÀRIES

Finalment, l'agència de qualificació ha confirmat el 'rating' d'emissor a llarg termini de les Canàries de 'BBB+' amb perspectiva 'estable', abonant a una "gradual reducció" del seu dèficit i que continuarà rebent liquiditat per part del Govern espanyol.

S&P ha explicat que no pot elevar el 'rating' de les Canàries per sobre del d'Espanya, situat també en 'BBB+' amb perspectiva 'estable' des de 2014 com a conseqüència de l'"impacte positiu" de les reformes en l'economia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés