Actualitzat 22/7/2019 13:26:38 +00:00 CET

S&P revisa la perspectiva sobre Andorra d'estable a positiva

- EUROPA PRESS - Archivo

ORDINO (ANDORRA), 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'agència Standard & Poor's (S&P) ha revisat la perspectiva sobre Andorra d'estable a positiva, i ha reafirmat la seva qualificació a BBB / A-2, informa aquest dissabte el Govern en un comunicat.

L'última qualificació de l'agència va ser el passat mes de gener i ja va reafirmar el rating a BBB / A-2, que manté des de juliol de 2017, però llavors li donava perspectiva estable.

En la seva nota de qualificació, S&P ha reconegut "la continuïtat del país en les polítiques d'alineació amb els estàndards internacionals", celebra el Govern.

També ha valorat de manera positiva la gestió pressupostària equilibrada de l'executiu, basada en un "marc fiscal moderat i homologable" i sòlid, la progressiva disminució del deute públic i una economia que evoluciona de manera favorable.

La intenció d'Andorra d'adherir-se al Fons Monetari Internacional, que es podria formalitzar a la fi d'aquest 2019 o principis del 2020, és un aspecte que podria contribuir a una millora de la seva rating.

Juntament amb l'evolució de les negociacions per tancar un acord d'associació amb la Unió Europea, ja que permetria l'accés al seu mercat interior únic.

El Govern conclou que S&P també ha valorat la implementació de normativa en l'àmbit de les bones pràctiques del sistema financer, relacionada amb el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 3. 3

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  L'alcalde de Lleida demana a grups municipals que demanin regularització de temporers sense papers