Sordo creu que encara es pot "destensionar" la situació a Catalunya i aposta pel diàleg

Publicat 12/2/2019 12:40:41CET
Sota el lema 'Més fets i menys paraules' CCOO i UGT convoquen un acte
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, creu que hi ha temps encara per "destensionar" la situació a Catalunya i ha apostat per la recuperació del diàleg, perquè creu que "és l'única manera de reconduir aquesta situació".

Així ho ha assenyalat el representant de l'organització sindical durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, en què també ha deixat clar que els partits independentistes "no és que s'hagin passat de frenada amb el procés, sinó que han tingut una estratègia absolutament equivocada, sobretot en les mesures que es van prendre el passat 6 i 7 d'octubre al Parlament de Catalunya.

Per a Sordo, el judici, que ha començat aquest dimarts, respon a les actuacions que segurament tinguin una acció penal, però considera que "ajudarà poc a la reconducció política de l'assumpte, sabent que amb això cal conviure".

"Cal destensionar, mirar de sortir de la lògica plebiscitària i del xoc de trens per les lògiques de deliberació política i fa molta falta que els partits parlin", ha dit el secretari general del sindicat.

Així mateix, també ha afirmat que la seva capacitat de sorpresa en la visió estratègica de la negociació "està superada" i ha tornat a insistir que cal posar el comptador a zero, encara que és conscient que hi ha coses que "no tenen marxa enrere".

"Tothom és pres dels actes que ha fet", ha afegit, després de concloure que el problema hi és, però la recuperació del diàleg és l'única solució.