Publicat 6/2/2019 13:51:52 +01:00CET

Soraya Rodríguez qualifica d'"error" la figura del relator i creu que "cap democrcia de l'entorn ho entendr"

La diputada del PSOE, Soraya Rodriguez
Europa Press - Europa Press

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La diputada socialista i exportaveu del PSOE al Congrés en l'etapa d'Alfredo Pérez Rubalcaba, Soraya Rodríguez, ha mostrat aquest dimecres el seu desacord amb la figura del relator en les negociacions entre el Govern de l'Estat i el Govern de Catalunya, i ha assegurat que és un "error", perqu, al seu parer, "cap democrcia de l'entorn ho entendr".

"Cap democrcia del nostre entorn ho entendr, perqu cap estat accepta un tercer per resoldre un problema amb una part del seu estat, ats que l'únic marc és la Constitució", ha explicat Rodríguez en una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press.

Així, la diputada socialista prefereix la comissió mixta de la Unió Europea al Congrés dels Diputats abans que un relator, i afegeix que amb l'acceptació d'aquesta figura dona l'oportunitat als independentistes d'argumentar que "la democrcia espanyola no és slida de veritat perqu hem nomenat un relator".

Igualment, Rodríguez ha reiterat que es tracta d'un gravíssim error" perqu el Govern "representa tots els espanyols" i "no pot comprar el marc mental dels independentistes".

D'altra banda, preguntada per les veus dissidents dins del seu partit, Rodríguez ha apuntat que el debat "és bo" i ha afegit que el "gran" repte com a país és la defensa d'una integritat territorial dins d'un marc constitucional i estatutari.