Publicat 18/5/2020 13:22:19 +02:00CET

Solé demana al Govern "recuperar totes les competències" i la taula de negociació

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Bernat Solé, en la seva compareixença telemàtica en la comissió d'Acció Exterior del Parlament.
EUROPA PRESS - Archivo

Creu que no és prioritat fixar data electoral i que JxCat i ERC arribaran a acords

BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha sostingut aquest dilluns que, perquè ERC valori abstenir-se el dimecres davant la pròrroga de l'estat d'alarma, el Govern central ha de "recuperar totes les competències que han estat intervingudes", i s'ha de reactivar la taula de negociació entre el Govern central i el català.

En una entrevista de Ràdio 4 recollida per Europa Press, ha assegurat que es posarà a la disposició de president del Govern, Quim Torra, si considera oportú que participi en la taula de negociació --formava part d'ella l'exconseller del departament, Alfred Bosch, abans de la seva dimissió al març--.

Preguntat pel fet que el diputat d'ERC Gabriel Rufián avisés aquest diumenge a Torra que només ERC parla per ERC --després que Torra digués que els socis del Govern votarien en contra de la pròrroga si no es retornaven competències--, Solé ha assenyalat que tots dos es van limitar a expressar la seva opinió, i ha destacat que el que valdrà al final serà el vot que decideixi ERC.

ELECCIONS A CATALUNYA

Solé considera que ara toca prioritzar la gestió de la pandèmia per coronavirus: "Penso que no és el moment de posar data a les eleccions de forma immediata, però sí de reflexionar si aquesta legislatura ha de tenir un camí més curt o més llarg", i s'ha mostrat convençut que els socis del Govern, JxCat i ERC, acordaran com enfocar els propers mesos de la millor forma.

Sobre els catalans que segueixen a l'estranger i no poden tornar a Catalunya, ha explicat que han atès a 2.700 i que s'han resolt el 80% dels casos, i ha dit que els qui s'han posat en contacte amb la Conselleria o les delegacions del Govern en l'exterior ho han fet perquè han trobat un "buit" al Govern central.

El conseller, que va ser nomenat després de la dimissió de Bosch per la seva gestió d'un cas de presumpte assetjament sexual en el departament, ha dit que aquesta situació no hauria d'haver-se produït mai, i ha assegurat que estan treballant per millorar el protocol contra aquests casos, i que portaran la proposta al Govern.

Contador