Actualitzat 27/02/2015 14:24

Societat Civil Catalana rebutja tenir nexes amb l'extrema dreta

Societat Civil Catalana
Foto: SCC

Eurodiputats catalans la vinculen amb la Fundació Francisco Franco i el Moviment Social Republicà

   MADRID, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Societat Civil Catalana (SCC), associació contrària a la independència de Catalunya, ha rebutjat aquest divendres les acusacions dels eurodiputats de CDC, UDC, ERC-NeCat i ICV, que han protestat per la concessió del Premi Ciutadà Europeu a l'entitat argumentant que té vincles amb grups d'extrema dreta.

   Ramon Tremosa (CDC), Ernest Maragall (ERC-NeCAT), Ernest Urtasun (ICV) i Francesc Gambús (UDC) han enviat una carta al jurat del premi aquesta setmana i han comunicat a la Comissió Europea aquests suposats vincles de SCC, que ha rebut el guardó dimecres passat a Brussel·les.

   En una pregunta formulada al Parlament Europeu, demanen conèixer quines mesures pensa prendre l'executiu comunitari per lluitar contra "la radicalització, l'autoritarisme i el feixisme" en els estats membre.

   SCC és un dels 46 projectes de 19 països europeus premiats aquest any per l'Eurocambra per promoure una millor integració, afavorir la cooperació transfronterera i reflectir els valors de la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

   En un comunicat, l'associació lamenta que els parlamentaris hagin fet "acusacions falses i injurioses", particularment contra el seu president, Josep Ramon Bosch, i assenyala que han estat incapaços d'al·ludir a cap fet concret, acte o declaració de l'entitat.

   "Des del nostre naixement, totes les nostres activitats i posicions públiques han estat transparents i irreprotxablement democràtiques. Som una organització transversal, i la millor prova d'això és l'ampli i plural suport que hem rebut", afegeixen.

MOTIUS POLÍTICS

   En la missiva dirigida al jurat, els quatre eurodiputats afirmen que SCC té "un recorregut molt curt" (va ser fundada l'abril del 2014) i "encara menys èxits", pel que no entenen quins són els seus mèrits per rebre el guardó que, segons la seva opinió, responen als motius polítics de diversos partits espanyols.

   També adverteixen dels llaços de l'associació amb l'extrema dreta espanyola, apuntant que al seu acte de presentació van acudir membres prominents de la Fundació Francisco Franco i del Moviment Social Republicà, un partit "amb vincles amb altres moviments xenòfobs com Jobbik, el Partit Nacional Britànic o Vlaams Belang".

   Pel que fa a Bosch, els eurodiputats ho descriuen com un "declarat admirador" del líder ultradretà Blas Piñar, pel que consideren "vergonyant" que l'Eurocambra hagi guardona SCC i reclamen que en el futur s'investigui més sobre les entitats reconegudes i es canviï el sistema d'elecció perquè una situació com aquesta no es repeteixi.

APARTHEID IDEOLÒGIC

   SCC ha emmarcat aquesta protesta en una "estratègia d'apartheid ideològic" del nacionalisme català contra els qui no pensen igual, després d'expressar la seva sorpresa per veure entre els signants de la carta a parlamentaris d'UDC i ICV.

   Segons la seva opinió, "el secessionisme ha paït molt malament" el fet que finalment la candidatura de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC), presentada per ERC, no fos elegida pel jurat.

   Per a l'entitat, el reconeixement europeu a una associació formada per "catalans independents i compromesos amb el futur del seu país" hauria de ser motiu de satisfacció col·lectiva, en comptes de convertir-lo en "un nou motiu de divisió i enfrontament", i afirma que continuarà amb la seva tasca sense deixar-se influir per acusacions, amenaces o intimidacions.

   A més, l'associació, que considera "doblement injuriós" que en la pregunta parlamentària dels eurodiputats se la classifiqui en l'extrema dreta, indica que es reserva el dret a emprendre accions legals contra qualsevol persona o grup que atempti contra el seu honor.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés