Societat Civil Catalana estreny llaços amb els exparlamentaris de diversos partits per combatre l'independentisme

Societat Civil Catalana estreta llaços amb exparlamentarios de diversos partits
ASOCIACIÓN DE EXDIPUTADOS Y EXSENADORES
Publicat 9/4/2019 18:08:51CET

Planegen una espècie d''Erasmus' perquè els alumnes catalans i d'altres comunitats coneguin la "realitat" d'Espanya

MADRID, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Exdiputats i Exsenadors espanyols, de la qual en formen part un miler d'exparlamentaris de diferents forces polítiques, inclosa l'antiga Convèrgencia, i Societat Civil Catalana (SCC) han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per dur a terme una sèrie d'accions destinades a combatre el relat que fa l'independentisme de la realitat tant catalana com espanyola.

El document ha estat subscrit aquest dimarts al Congrés pel president de l'Associació d'Exdiputats i Exsenadors de les Corts Generals, Juan Van-Halen, i el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch.

En virtut d'aquest acord, al qual ha tingut accés Europa Press, totes dues parts es comprometen a col·laborar per difondre els principis i valors democràtics de la Constitució, impulsar la cooperació entre els joves de tot el país, promocionar els plans interactius que facilitin les interrelació d'organitzacions socials, culturals, mediambientals, econòmiques i laborals entre els diferents territoris i actuacions en general que fomentin les relacions amistoses entre els ciutadans i els pobles d'Espanya, i especialment entre Catalunya i les altres comunitats.

La idea és aprofitar la implantació a Catalunya de SCC i l'experiència dels exdiputats i exsenador per engegar activitats que serveixin per qüestionar, posar en evidència i arribar a desmuntar la visió independentista que Espanya té oprimida a Catalunya.

Així ho han explicat a Europa Press, el secretari general de l'Associació d'Exdiputats i Exsenadors, Fernando Sanz, i el secretari de SCC, Manuel Miró. Tots dos han destacat la possibilitat de crear "sinergies" entre les dues entitats que s'han mostrat molt combatives contra l'independentisme i en la defensa dels valors constitucionals.

De fet, el passat mes de setembre, els exparlamentaris van aprovar un document que urgia la recuperació del diàleg" entre les forces constitucionalistes per frenar la "persecució" i la "humiliació" a la qual, al seu parer, s'està sotmetent els "demòcrates catalans" que defensen l'ordenament jurídic i en el qual es declaraven "alarmats" per la "contínua exclusió i marginació cívica i social" que "pateixen la majoria dels ciutadans catalans respectuosos amb l'Estatut i la Constitució".

EL GOVERN DEL PP VA PROPOSAR UN PROGRAMA CERVANTES SIMILAR

Tot i que el projecte encara està molt incipient, els seus promotors ja tenen clar que un dels sectors amb els quals volen començar a desmuntar el relat que, diuen, busquen imposar les forces independentistes, és amb joves i adolescents.

Així, una de les activitats que tenen en ment és l'organització d'una espècie de programa 'Erasmus' per facilitar que els estudiants catalans passin temporades en altres comunitats i alumnes de la resta d'Espanya coneguin Catalunya.

El 2016, la llavors ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ara portaveu del PP a l'oposició, ja va anunciar l'inici del programa 'Cervantes' de mobilitat dins d'Espanya per a alumnes de 14 a 18 anys de centres públics i concertats i va prometre que començaria aquest curs.

INTERCANVI DE PROFESSORS

Els exparlamentaris també tenen pensades altres activitats com ara intercanvis de professors, l'organització de convivències de joves de diferents llocs del país en parcs naturals o la presentació d'una publicació digital.

Per poder iniciar aquests projectes, els exparlamentaris i Societat Civil Catalana buscaran la col·laboració administrativa dels ministeris i els governs autonòmics i també podrien recórrer al àmbit privat per aconseguir finançament.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.