Publicat 18/6/2019 19:56:16 +02:00CET

El socialista Paco Boya és investit síndic d'Aran

El socialista Paco Boya és investit síndic d'Aran
CONSELH GENERAU D’ARAN

LLEIDA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari general del partit dels socialistes aranesos, Unitat d'Aran (UA), Paco Boya, ha estat investit aquest dimarts síndic d'Aran a la Casa deth Senhor d'Arròs (Lleida), i ha relevat Carlos Barrera, de Convergència Democràtica Aranesa, que després de les eleccions en les quals va perdre el càrrec ha deixat la política.

Paco Boya, que ja va ocupar el càrrec del 2007 a 2011, s'ha referit en el seu discurs a la Val d'Aran com a "terra de progrés que s'enfronta a reptes complexos", que segons ell exigiran el millor d'ells per possibilitar un bon futur, ha informat el Conselh Generau d'Aran en un comunicat.

"Voldria demanar també, en una època tan complexa des del punt de vista polític, que les nostres administracions, juntament amb les persones que les encapçalen, facin de la lleialtat institucional i del servei als ciutadans una màxima que ens permeti avançar en els propòsits de millora i transformació de les nostres societats, tenint el diàleg com a instrument fonamental de la política", ha agregat.

El síndic d'Aran ha explicat que les prioritats del seu Govern tenen a veure amb la sanitat, la gestió de la recollida de residus, la gestió forestal, la innovació, el suport als agricultors i la retenció del talent dels més joves al territori.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha assistit a l'acte, ha destacat la forta implicació amb la Val d'Aran i amb tot el Pirineu del sindic d'Aran, Paco Boya, de qui ha dit que començarà a treballar en els aspectes importants, com la millora de la carretera N-230.

També han assistit el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el subdelegat del Govern, José Crespín; la directora general d'Administracions Locals de la Generalitat, Rosa Vestit; el senador Marcelino Iglesias i el president de la Diputació d'Osca, Miguel García.

.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 3. 3

  Colau ofereix al Govern més rastrejadors i la Generalitat "no ho veu"

 4. 4

  Una cinquantena de focus a Lleida entre brots i agrupacions de casos

 5. 5

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera