Publicat 1/7/2019 14:09:10 +02:00CET

El SOC crea un servei personalitzat per a dones en situació de violència masclista

Oficina de Treball, Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha creat una xarxa d'atenció especialitzada per a dones en situació de violència masclista que s'implementarà des d'aquest dilluns de manera progressiva, ha informat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat en un comunicat.

La primera fase del projecte desplegarà en cadascuna de les 69 oficines de treball un professional de referència que oferirà atenció personalitzada i permanent.

La plantilla d'aquests professionals, que han rebut formació específica en atenció a dones en situació de violència masclista, s'ampliarà fins a les 155 persones una vegada s'hagi desplegat completament la xarxa.

Actualment hi ha més de 5.000 dones inscrites en les oficines de treball que s'han declarat en situació de violència masclista i, amb aquest servei, s'espera millorar les condicions perquè puguin accedir a la inserció laboral.

El compromís del SOC per millorar les seves polítiques per a aquest tipus de demandants d'ocupació queda recollit en el Pla de desenvolupament dels polítiques d'ocupació 2019-2020, en el qual s'assenyala que és una de les situacions que requereix una actuació prioritària.

el més llegit

 1. 1

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 2. 2

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 3. 3

  Ordenen presó preventiva per a l'exministre de Salut de Bolívia pel prou dels respiradors

 4. 4

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 5. 5

  Els EUA prohibeixen l'entrada de persones que hagin estat al Brasil a causa del coronavirus