Sobiranistes aposta pel diàleg Moncloa-Generalitat per convocar un referèndum efectiu

Publicat 10/4/2019 12:12:14CET
AV.- Nuet dejará su escaño en el Parlament y su cargo en la dirección de los com
Europa Press TV - Europa Press

Planteja impulsar un acord d'esquerres per fomentar les condicions necessries per a un referndum

BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

El partit de l'exdiputat Joan Josep Nuet, Sobiranistes, que es presenta a les eleccions generals en coalició amb ERC, aposta en el seu programa electoral pel dileg entre el Govern de l'Estat i la Generalitat per aconseguir "un referndum d'autodeterminació efectiu i amb reconeixement internacional".

El programa, al qual ha tingut accés Europa Press, parteix de la base que un 80% de la ciutadania catalana vol "un referndum per decidir, i rebutja la Monarquia, el judici als líders independentistes, la Banca i l'Església Catlica; i incideix en qu el 75% vol la república".

"Les urnes, el vot i la decisió de l'1-O van ser un exercici de voluntat ciutadana que va mobilitzar 2,3 milions de persones", defineix, i destaca que les prohibicions de l'Estat no van impedir que la gent emetés el seu vot.

Per aquest motiu, demanen en el seu programa "aturar la repressió, les imputacions, alliberar els presos polítics i el retorn de les persones exiliades", a més de l'absolució dels processats per impulsar l'1-O.

Un altre dels punts planteja preparar una mobilització general ciutadana per respondre a la "previsible sentncia condemnatria".

PACTE D'ESQUERRES

Després de reclamar el dileg amb l'Estat, el soci d'ERC a les eleccions generals --que governa amb JxCat a Catalunya-- demana "impulsar un acord d'esquerres i democrtic per fomentar les condicions del referndum".

El partit de Nuet veu la futura república catalana "social i democrtica, que estableixi llaos de fraternitat amb els pobles d'Espanya i Europa, i que des de la lliure decisió acordi la relació que vol tenir amb la resta de poble de l'Estat o si vol ser independent".

De fet, el document exposa que la coalició ERC-Sobiranistes "promou els factors d'acord entre les esquerres de la lliure decisió i del republicanisme catal, mentre obre la m a la confraternització entre les esquerres, demcrates i pobles de l'Estat".

El projecte de Sobiranistes inclou un procés constituent que ha d'impulsar-se des de la base local per configurar "una constitució catalana".

Per a la futura república que dibuixa el document, exigeix la redistribució de la riquesa, mirant d'impulsar una reforma fiscal que incideixi en "les rendes del capital, perqu l'esfor principal sigui dels qui més tenen, i la supressió de tots els privilegis fiscals de l'Església".

"L'IDEARI DELS COMUNS"

Fonts de Sobiranistes han explicat a Europa Press que, a causa del temps, no han pogut elaborar un programa conjunt amb ERC, que els republicans ja el tenien a punt, i per aix han optat per redactar aquest document programtic.

"Est basat en el programa electoral que va presentar ECP amb Xavier Domnech al capdavant en les anteriors eleccions al Congrés, per la qual cosa conté l'essncia de l'ideari dels comuns", concreten les mateixes fonts.

Asseguren que la idea és coordinar-se en el marc del grup parlamentari, treballant junts, i que es constituir una comissió política i un nucli de direcció estable per analitzar tots els escenaris polítics que es puguin produir.