Publicat 15/03/2015 13:24

Situen als polítics sobiranistes com a "objecte del ministeri de l'Interior"

Libro 'Escac a l'Estat' de Pere Martí
PÒRTIC

Els ordinadors per al procés participatiu del 9N es van comprar a Madrid

BARCELONA, 15 març (EUROPA PRESS) -

Els polítics sobiranistes són "objecte del ministeri de l'Interior", segons conclou el llibre del periodista polític Pere Martí 'Escac a l'Estat. La trama secreta del 9N i la represa del procés' (Pòrtic).

"Alguns intel·lectuals sobiranistes han patit inspeccions fiscals sorprenents i empresaris que han donat suport a la causa independentista han tingut problemes amb Hisenda", sosté l'obra.

"Res és casualitat i la guerra bruta existeix", assegura, tot i que, segons Martí, no es va aconseguir el seu objectiu, que era debilitar el procés sobiranista.

L'assaig també afirma que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha convertit la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) en "la seva arma preferida contra el procés".

Segons fonts policials esmentades per l'autor, va ser a la tardor de 2012 quan "va començar a operar a Catalunya una estructura policial que Interior manté en secret per investigar suposats càrrecs de corrupció de polítics independentistes", i que segueix en acció.

El llibre revela diverses curiositats del procés sobiranista, i com la Generalitat va fer els tràmits de la consulta amb molt de compte, per no aixecar sospites, i va evitar emetre documentació per escrit per no deixar proves.

Els ordinadors que es van col·locar en els punts de votació es van comprar a Madrid: "Com que tota l'operació es va fer en secret, com una operació comercial més, les autoritats espanyoles no van tenir cap constància del fet".

En total, es van comprar 7.000 ordinadors, "els que es necessitaven per a les taules i cinc més per si de cas fallava algun", i la seva missió era registrar als votants per evitar el doble vot.

"Els terminals no estaven connectats entre ells per evitar possibles atacs informàtics o robatori de dades", i una vegada es va fer el recompte, les dades que contenien han estat destruïdes.

Els punts de votació van estar situats majoritàriament en centres educatius, "i tota l'organització es va fer per via telefònica per no deixar cap rastre per escrit que pogués ser usat com prova" contra la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat.

"CIBERATAC"

El llibre també revela que els webs del Govern han estat objecte entre el 7 i el 9 de novembre d'un ciberatac, cosa que ha estat "un intent deliberat i organitzat per bloquejar els servidors de la Generalitat".

Una part de la xarxa informàtica de la Generalitat va afectar la xarxa sanitària, i "va deixar fora de joc la recepta electrònica i l'accés dels professionals al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) als historials clínics dels pacients".

El Govern sempre ha negat que les dades personals estiguessin en risc i, gràcies a un reforç especial, es va aconseguir que el web que informava a la ciutadania sobre en quin lloc havien d'anar per poder votar no patís cap atac.

Martí assegura que "no es descarta que --l'atac-- fos promogut per algun grup d'extrema dreta, i es calcula que un atac de tres dies pot arribar a costar 100.000 euros".

En qualsevol cas, el Govern ha rebutjat portar aquest cas als tribunals ja que fer-ho "significaria obrir els serveis d'informació i de seguretat de la Generalitat a la policia i als serveis d'intel·ligència espanyols".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés