El sistema operatiu HongMeng de Huawei és un 60% més ràpid que Android

Publicat 9/7/2019 12:34:44CET
Logotip de Huawei
HUAWEI TWITTER - Archivo

MADRID, 9 jul. (Portaltic/EP) -

El sistema operatiu de Huawei, HongMeng US, en el qual treballa actualment la companyia xinesa, és un 60 per cent més ràpid que Android de Google, segons les proves prèvies que ha dut a terme Huawei, que destaquen que té un temps de latència de processos de menys de cinc mil·lisegons.

Així ho ha assegurat el president de Huawei, Ren Zhengfei, en una entrevista a la revista francesa Le Point de la qual s'ha fet ressò la web xinesa Sina, i en la qual considera "molt probable" que HongMeng sigui més ràpid que Android i macOS X.

Huawei va reconèixer que treballava en una alternativa a Windows i Android, dos sistemes de les companyies nord-americanes Microsoft i Google, per als seus telèfons mòbils i ordinadors després que al maig entrés en vigor el veto dels Estats Units que prohibia a les empreses dels Estats Units fer negocis amb Huawei.

Ara, tan sols una setmana després que els Estats Units restablissin les relacions comercials amb Huawei, Zhengfei s'ha referit als informes interns de l'empresa que recullen que HongMeng és un 60 per cent més ràpid que Android.

El sistema "té una latència de processos de menys de cinc mil·lisegons", ha assegurat el directiu de la companyia xinesa, que ha destacat que aquest fet farà que el sistema estigui "perfectament adaptat" a l'internet de les coses (IoT) i a la conducció autònoma.

No obstant això, Zhengfei ha reconegut també que el sistema operatiu propi de Huawei, actualment en desenvolupament, "encara no disposa d'un bon ecosistema d'aplicacions, en comparació amb el sistema operatiu d'Apple o Android".