Publicat 16/6/2020 12:11:05 +02:00CET

Sindicats de funcionaris critiquen la falta de voluntat negociadora del Govern

El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, durant la presentació de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Catalunya, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 18 de febrer de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

UGT, la IAC i CC.OO. discrepen amb la Generalitat en la Taula General una vegada més

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

CC.OO. de Catalunya, UGT de Catalunya i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han criticat la falta de voluntat negociadora del Govern en la Taula General de la Funció Pública convocada el dilluns per la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública.

La taula va acabar sense acord, com moltes altres vegades, pel desacord entre la Generalitat i els tres sindicats d'empleats públics, van informar fonts del departament i les organitzacions que la integren en diferents comunicats.

CC.OO. ha exposat que el Govern havia convocat la taula per negociar les gratificacions extraordinàries pel coronavirus, les quals ja van ser anunciades com serien fa una setmana.

"Ens van enviar als sindicats de la taula general la convocatòria de reunió per simular una negociació que no tenien previst fer mentre ja havien anunciat el contingut", ha exposat.

El sindicat ha criticat que el departament liderat per Puigneró no vulgui posar "ni un duro" en la compensació per als funcionaris i pretén utilitzar recursos que ja són per a ells: els fons addicionals de 2019 i 2020.

UGT ha lamentat també que l'Executiu català ha intentat "disfressar de negociació col·lectiva" unes mesures que ja hi havia decidit i comunicat públicament.

Ha assegurat que la intenció del Govern no desviarà la "lluita" dels empleats públics de la Generalitat, que reclamen recuperar els drets retallats des de 2010, com han tornat a reclamar en les últimes setmanes.

"No confondrem recuperació de drets amb compensacions puntuals, no oblidem la pèrdua de salari, la pèrdua de professionals, l'increment de la pressió assistencial, la pèrdua de drets laborals, les polítiques equivocades...", ha remarcat.

Per la seva banda, la IAC ha explicat que es van aixecar de la taula general "indignades" per la nul·la voluntat de negociar res per part del Govern.

"Informen abans als mitjans de comunicació que als sindicats. Això és esperit de negociació? Prou menyspreu!", ha censurat en diverses publicacions en Twitter recollides per Europa Press.

Contador