Contador

Un sindicat de presons respon a Rull que es menja millor a les presons de la resta d'Espanya que en les catalanes

Jordi Turull , Josep Rull, PDeCAT
EUROPA PRESS
Publicat 07/12/2017 14:09:34CET

Assegura que els cuiners penitenciaris han de tenir la formació professional requerida

MADRID, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (ACAIP), Nacho Gutiérrez, ha assegurat que a les presons de la resta d'Espanya es menja millor que en les catalanes: "Segurament voldrien menjar en els serveis públics de Catalunya com es menja a les presons espanyoles", ha expressat en declaracions a Europa Press.

El sindicalista ha contestat així a les manifestacions de l'exconseller català Josep Rull, que va afirmar aquest dimecres que el menjar de la presó d'Estremera (Madrid) era "molt flatulenta" i que les hamburgueses que els servien estaven "cremades".

"Si no t'agrada l'hamburguesa cremada, pots canviar-la per una altra", ha garantit Gutiérrez, que ha explicat que els presos poden fins i tot repetir.

Així mateix, ha destacat que a les presons de fora de Catalunya se segueixen criteris nutritius i que existeix una varietat de menús que no es dona a les presons catalanes, que coneix personalment perquè va treballar en elles en el passat.

D'aquesta manera, hi ha menús especials per a vegetarians i per a reclusos musulmans, que han de seguir una dieta diferent per motius religiosos.

"Aquest senyor estaria acostumat a menjar de restaurant", ha dit el portaveu d'ACAIP en relació a les paraules de Rull, i ha afegit que els cuiners penitenciaris són tots titulats i han de tenir la formació professional requerida per exercir com a tals.

"HÀBITS CULINARIS EXCLUSIUS"

Fonts de la branca penitenciària de CCOO han detallat a més que cada dia hi ha un menú diferent "amb qualitat i equilibri nutritiu".

En aquest sentit, han apuntat que cada presó té el seu propi menú, però que "no hi ha diferència" de qualitat excepte a "la mà del cuiner".

"De les moltes crítiques que es pot fer de les presons, el menjar és la de menys", han subratllat des de CCOO, i han atribuït a "hàbits culinaris exclusius" de Rull les seves crítiques sobre el menjar.

Finalment, CSIF Prisiones ha asseverat que a la presó d'Estremera s'alimenta uns 1.200 reclusos diaris i que el menjar passa un control de qualitat conegut com 'la prova' abans de servir-se-li als presos.

A més, des de CSIF mantenen que tant la quantitat com la qualitat dels aliments són "proporcionades" i que encara que Catalunya tingui la competència de presons el menjar és "semblat a la resta" de comunitats.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2017 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar la seva navegació i oferir-li un servei més personalitzat i publicitat d’acord amb els seus interessos. Continuar navegant implica l’acceptació de la nostra política de cookies -
Uso de cookies