Publicat 6/8/2020 18:52:27 +02:00CET

El Sindicat de Llogaters assegura que Torra dóna suport a la llei de lloguers malgrat el CGE

El Sindicat de Llogaters es reuneix amb el president de la Generalitat, Quim Torra.
SINDICAT DE LLOGATERS

BARCELONA, 6 ago. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Sindicat de Llogaters i Llogateres de Catalunya, Jaime Palomera, ha assegurat aquest dijous que el president de la Generalitat, Quim Torra, dóna suport a la llei per regular els preus del lloguer malgrat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), que ha advertit que diversos dels seus articles incompleixen la Constitució i l'Estatut.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb Torra, Palomera ha explicat que Torra ha sostingut que el CGE no pot aturar aquesta iniciativa i ha recordat que es tracta d'un òrgan consultiu, a més de defensar que la proposta de llei està "molt equilibrada".

Segons Palomera, Torra està a favor de regular els preus del lloguer davant "la situació gravíssima" que ha deixat l'emergència sanitària del coronavirus i la crisi econòmica i social que ha provocat.

Torra també s'ha mostrat compromès amb el Sindicat de Llogaters sobre l'acord al que es va arribar al Parlament i amb entitats socials sobre la llei, tot i les esmenes que ha presentat el seu partit, JxCat.

"El president ha reiterat la seva voluntat de fer que es respecti i s'honori l'acord, el pacte de país que tenim amb el Govern, una majoria parlamentària i la societat civil. Ha estat molt clar en aquest sentit", ha exposat Palomera.

Per això, Palomera ha valorat com "incomprensible" que certs sectors de JxCat estiguin intentant bloquejar l'aprovació de la nova norma.

El portaveu del Sindicat de Llogaters ha agregat que Torra els ha trasllat que espera que el Govern central no impedeixi l'aprovació d'una llei "tan necessària per donar un respir a milers de famílies de Catalunya".