Publicat 16/03/2020 09:56

El Sindicat de Cuidadores Sense Papers s'ofereix a fer-se càrrec de fills de treballadores davant el coronavirus

Imatge difosa pel Sindicat de Cuidadores Sense Papers per fer-se crrec de nens.
SINDICATO DE CUIDADORAS SIN PAPELES

"Si ets precria i no tens ningú que cuidi els teus fills, avisa'ns i t'ajudem de manera gratuta"

BARCELONA, 16 març (EUROPA PRESS) -

El Sindicat de Cuidadores Sense Papers s'ha ofert per fer-se crrec dels fills de les companyes que han de treballar durant aquests dies, després del tancament de collegis per la crisi sanitria que ha provocat l'epidmia global de coronavirus.

En declaracions a Europa Press, la portaveu del Sindicat de Cuidadores Sense Papers, Silvia Sánchez, explica que han ideat aquesta iniciativa per a les dones "que són precries i treballen i, amb les escoles tancades, no tindran ningú que els cuidi els nens".

"Hi ha moltes mares que no es poden pagar una cuidadora. Nosaltres estem disposades i disponibles a collaborar. És una manera d'ajudar altres companyes. Som aquí per donar-nos suport. La idea és fer una xarxa de cures", sosté.

Sánchez exposa que, ara per ara, són deu les cuidadores del sindicat que estan disponibles per cuidar nens, per que ja s'ha posat en contacte amb elles una professora que s'ha ofert voluntriament a fer-se crrec dels fills de les que ho necessitin.

"SI ETS PRECRIA"

"Temps de solidaritat i cures. Si ets precria i no tens ningú que cuidi els teus fills, avisa'ns i t'ajudem de manera gratuta", es pot llegir en la imatge que el sindicat ha difós des de fa dies per WhatsApp, Facebook i Instagram.

Sánchez indica que, per exemple, li ha escrit una mare amb un fill de 3 anys i mig que treballa de 9 a 17 hores i torna cap a les 18 hores a casa, i que no té amb qui deixar-lo, i que dues cuidadores del sindicat s'han organitzat per fer-se'n crrec.

EL SINDICAT, UNIDES PER "DONAR-SE SUPORT LES UNES A LES ALTRES"

El Sindicat de Cuidadores Sense Papers són un grup de dones que es dediquen a les cures i que venen de pasos com l'Argentina, el Perú, el Marroc o Colmbia, com Sánchez, i no tenen la seva situació regularitzada.

S'han unit per "donar-se suport les unes a les altres i a les que ho necessitin", després d'haver topat amb moltes dificultats i traves des que van arribar a Barcelona i haver anat quedant per parlar i compartir experincies: "Pel camí ens hem anat trobant".

Ja són més de 20, que es troben cada dimarts i dijous a l'Espai Migrant, al Raval de Barcelona, tot i que Sánchez recalca que també es comuniquen per xat, fet que és molt important perqu es puguin sentir igualment acompanyades les que no poden anar ales reunions perqu estan treballant.

"Tenim un lema: només nosaltres ens ocupem del nostre cos, el nostre temps i la nostra dignitat", assenyala Sánchez, i exigeix que se les respecti, se'ls garanteixi una feina digna i que ningú no abusi d'elles.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés