Publicat 12/2/2019 17:23:16 +01:00CET

Una simpatitzant de Vox carrega contra els acusats davant de la dona de Junqueras

Faana del Tribunal Suprem
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Una simpatitzant de Vox ha carregat contra els acusats del procés, ha negat que siguin pacífics i ha allegat que aquest dimarts Catalunya "est incendiada" pels talls de les carreteres. Ho ha fet al passadís del Tribunal Suprem davant dels familiars dels acusats en el judici del procés, entre els quals hi havia la dona d'Oriol Junqueras, per qui la Fiscalia demana 25 anys de presó, i la filla de Jordi Turull.

Les esperes i els recessos del judici han perms que tant els periodistes com el públic, els familiars i els advocats compartissin els passadissos prxims a la sala del Tribunal Suprem en la qual es desenvolupen les vistes.

Aix ha propiciat que la dona de Junqueras i diversos familiars dels acusats, entre els quals es trobava la filla de Jordi Turull, sentissin els comentaris d'una dels assistents com a públic a la vista que té lloc aquest dimarts amb les qüestions prvies.

Durant un recés, la policia ha fet un passadís perqu tornessin a la sala els advocats i els convidats institucionals, és a dir Torra i dos consellers del Govern catal. Han collocat els assistents a un costat, la qual cosa ha propiciat que tothom estigués molt atapet.

En aquest moment, quan ha passat Torra, un dels assistents com a públic li ha cridat "colpista" i li ha dit que li caurien 30 anys, malgrat que no es jutja el president catal.

Una altra de les assistents, simpatitzant de Vox, ha ovacionat el secretari general de la formació, que exerceix l'acusació popular en el cas, Javier Ortega Smith: "enhorabona campió", li ha dit i tot seguit ha afirmat que els acusats han anat al Tribunal Suprem a "mentir".

La senyora ha assegurat que era catalana i que, encara que els processats diuen que són pacífics, els independentistes tenien avui diverses carreteres tallades amb pneumtics cremant i que Catalunya estava incendiada.

"Ja no som la majoria silenciosa, és el que els fot, ara ja no hi ha por", ha rematat en veu alta. Uns comentaris que han escoltat els familiars dels processats el judici dels quals ha comenat aquest dimarts. Entre ells hi havia la dona de Junqueras, que s'ha posat les mans al cap, i la filla de Turull.