Publicat 20/03/2015 14:49

Simón (Agbar) aposta per cooperar per gestionar de manera sostenible infraestructures d'aigua

Ángel Simón, presidente de Agbar
EUROPA PRESS

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BARCELONA), 20 març (EUROPA PRESS) -

El president d'Agbar, Àngel Simón, ha afirmat aquest divendres que el compromís de la companyia --i el que ha de marcar també les polítiques públiques-- és el desenvolupament sostenible, el que, segons la seva opinió, fa imprescindible la cooperació per gestionar les infraestructures.

"Els acords seran imprescindibles per al sanejament, la reutilització i la conservació i manteniment de determinades infraestructures en alta", ha exemplificat en la seva intervenció a l'acte organitzat per Agbar al Museu dels Aigües de Cornellà de Llobregat en motiu del Dia Mundial de l'Aigua.

Ha subratllat que aquesta cooperació és "imprescindible" per aconseguir l'objectiu que té l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per ser una 'smart city'.

Simón també ha posat en valor el compromís social de la companyia, i ha constatat que des de la posada en marxa del seu fons de solidaritat, s'han atorgat 30.000 ajudes a 9.000 famílies, i ha afirmat que la companyia mantindrà aquest fons mentre calgui.

AUTOSUFICIÈNCIA

A l'acte també han assistit el director general d'Agbar, Ignacio Escudero; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón; l'expresident de la Generalitat José Montilla, i el Premi Nacional de Literatura de Xile Raúl Zurita.

Trias ha subratllat la importància de gestionar l'aigua de la millor forma possible per ser un recurs escàs, i ha constatat que en 12 anys, la ciutat ha reduït el consum d'aigua en un 20% i en un 37% pel que fa als serveis municipals.

Ha afirmat que la capital catalana és una de les ciutats del món amb un consum d'aigua més responsable, i ha remarcat que cal seguir aquest camí no només amb l'aigua, sinó amb tots els recursos energètics aconseguint ser autosuficients, i ha assenyalat que Barcelona ja produeix la meitat de l'energia que consumeix.

"De la mateixa forma que Barcelona va liderar la revolució industrial del sud d'Europa, avui estem en situació de liderar la nova revolució urbana del segle XXI, però no ho podem fer sols", ha manifestat Trias, que ha destacat la importància de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de la col·laboració públic-privada.

ACORD MUNDIAL

L'exprimera ministra de Noruega (1990-1996), exdirectora general de l'OMS (1998-2003) i enviada especial sobre el Canvi Climàtic de l'ONU (2007-2010), Gro Harlem Brundtland, ha subratllat que el canvi climàtic afecta l'agricultura, els recursos hídrics, la salut humana i els ecosistemes terrestres i marins i, a més, també suposa un "enorme risc" per a l'estabilitat econòmica i la seguretat de les nacions.

Per aquesta raó, ha considerat que és "bàsic" que els governs acabin de treballar en un nou acord climàtic universal aquest any.

"Les nacions encara pensen massa en clau nacional i no en clau mundial", ha lamentat, i ha assenyalat que cal fer més èmfasi en la construcció d'una entesa comuna entre els individus a través de totes les fronteres.

Ha lamentat que científics i responsables polítics coneixen el perill que suposa el canvi climàtic des de fa una generació i, tot i això, existeixen "els mateixos desafiaments urgents", i que ha remarcat que és urgent augmentar el ritme dels canvis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés