Publicat 29/5/2019 10:28:38 +02:00CET

La signatura d'hipoteques sobre habitatges accelera un 15,8% el seu creixement al març

EPDATA

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits en els registres de la propietat es va situar en 30.716 el passat mes de març, xifra un 15,8% superior a la del mateix mes del 2018, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que recorda que les dades d'aquesta estadística procedeixen d'escriptures públiques que s'han produït anteriorment.

Amb aquest repunt interanual, que és més de sis punts superior al que es va registrar el passat mes de febrer (+9,2%), la signatura d'hipoteques sobre habitatges encadena dotze mesos de taxes positives.

D'acord amb les dades que ha difós l'INE, l'import mitjà de les hipoteques sobre habitatges va augmentar un 3,9% en relació amb el mes de març del 2018, fins als 125.341 euros, mentre que el capital prestat va augmentar un 20,3% en taxa interanual i va fregar els 3.850 milions d'euros.

El tipus d'interès mitjà per als préstecs hipotecaris sobre habitatges va arribar el passat mes de març al 2,62%, pràcticament el mateix que un any abans, amb un termini mitjà de 24 anys.

En termes mensuals (març sobre febrer), el nombre d'hipoteques sobre habitatges va retrocedir un 1%, mentre que el capital prestat per a aquest tipus d'hipoteques va augmentar un 0,2%.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Moren tres persones en un accident amb dos camions i un cotxe a Cornellà