Publicat 17/1/2014 15:45:51 +01:00CET

Set anys de presó per violar una turista que anava a allotjar-se a casa seva a Barcelona

Fachada de la Audiencia de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a set anys i mig de presó un veí de Barcelona per violar una turista de nacionalitat russa a la qual allotjava a casa seva, que posava a disposició d'estrangers que visitaven la ciutat en la pàgina web d'intercanvi d'allotjament 'coachsurfing.org'.

Segons la sentència de la Secció Sisena, el 6 de maig de 2012 a les 22 hores, l'acusat Reda Ali H. es va trobar amb la víctima a la plaça de Catalunya de Barcelona per allotjar-la a casa seva tal com havien acordat a través de la pàgina web d'intercanvi d'allotjament 'coachsurfing.org', en què el condemnat oferia el seu habitatge al carrer Cortines, per la qual cosa condemna a pagar a la víctima 6.000 euros per dany moral.

Una vegada a la casa, l'acusat li va proposar a la dona fer-li un massatge asiàtic, al que ella va accedir però finalment li va demanar que parés, moment en què ell se'n va anar, per tornar més tard després d'haver begut i obligar-la a mantenir relacions amb ell sota amenaces de mort malgrat que ella es va oposar.

L'acusat havia tancat prèviament la porta amb clau, i després de violar-la no la va deixar anar-se'n i va intentar tornar a forçar-la, fins que a l'endemà la va deixar sortir.

El Tribunal dóna "plena credibilitat" al relat de la víctima, juntament amb les proves practicades, i considera que l'acusat hauria comès un delicte d'agressió sexual, tot i que l'absol d'un altre de detenció il·legal perquè considera no la va voler mantenir privada de llibertat sinó només retenir-la.

La Fiscalia demanava 10 anys de presó per agressió sexual i cinc anys de presó per detenció il·legal, amb la prohibició expressa d'acostar-se a la víctima durant 15 anys, a més d'una indemnització de 8.000 euros per dany moral.