Publicat 11/3/2019 19:04:12 +01:00CET

La sessió del judici del procés s'ha suspès a mig matí perquè dos magistrats han assistit a una reunió de la JEC

SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

La reunió de la Junta Electoral Central (JEC) que ha tingut lloc aquest dilluns al Congrés dels Diputats ha suposat que el judici pel procés independentista que s'est celebrant al Tribunal Suprem se suspengués després del recés del migdia a causa que dos magistrats del tribunal han estat designats com a membres d'aquest organisme.

Es tracta de Luciano Varela i Ana Ferrer, que han estat triats per sorteig com a representants de la Sala penal de l'alt tribunal, segons han informat fonts jurídiques. La Junta, encarregada de vigilar el període electoral, est formada per vuit magistrats del Tribunal Suprem, cinc catedrtics proposats pels grups i nomenats pel Congrés dels Diputats, i dos membres més que no tenen vot.

A causa d'aquesta reunió, les compareixences com a testimonis de l'exdirector de Producció d'Unipost --empresa investigada en relació amb els preparatius del referndum de l'1-O-- Francisco Juan Fuentes i del qui va ser l'encarregat dels enviaments a Catalunya i Balears Albert Planas, s'han vist ajornades fins al cap d'unes hores. Han comenat a declarar a partir de les 16.00 hores.

La Junta Electoral Central s'ha reunit a les 13.00 hores per examinar les sollicituds del PP i Ciutadans que miren de suspendre, durant el procés electoral, les rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres si inclouen mesures "electoralistes" per considerar que incompleixen la Llei Electoral.

A més, demanen que "s'adverteixi" el Govern en funcions sobre la possibilitat de ser sancionat en cas d'incompliment, amb una multa que pot arribar als 3.000 euros si es tracta d'autoritats o funcionaris.