Publicat 17/10/2019 17:46:52 +02:00CET

El Servei d'Ocupació d'Andorra té un 9,5% més d'inscrits que el setembre del 2018

La secció de frutería d'un supermercat andorrà.
GOBIERNO DE ANDORRA - Archivo

L'IPC acumulat se situa en l'1,1% mentre que la variació anual és del 0,7%

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El nombre de persones inscrites en el Servei d'Ocupació d'Andorra per buscar feina a finals de setembre era de 413 persones, xifra un 9,5% superior que fa un any, quan buscaven feina 377 persones, segons ha informat el departament d'Estadística del Govern andorrà mitjançant un comunicat.

Si es compara amb el mes d'agost, han augmentat les persones buscant feina en un 4,8%, ja que el 31 d'agost hi havia 394 persones inscrites en el servei.

Les persones inscrites per millorar la seva situació laboral al setembre han estat 245, un 2,4% menys que a l'agost, però un 3,8% més que el 2018, segons les dades que ha ofert el departament d'Estadística andorrà.

També ha crescut el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per atur involuntari decretada pel Govern, que aquest setembre era de 24 persones, la qual cosa suposa un creixement del 71,4% respecte al mateix mes de l'any passat, quan van cobrar la prestació deu persones.

D'altra banda, les ofertes de feina han disminuït un 16,1% respecte al mes d'agost i un 19,8% en relació amb el setembre del 2018, i eren 720 els llocs de feina oferts a finals de setembre.

Tot i això, s'han dut a terme 26 contractacions mitjançant el Servei d'Ocupació andorrà, onze mitjançant el 'Programa de millora de l'ocupabilitat mitjançant el sector públic' i dos més amb altres programes de foment de l'ocupació, detalla el departament d'Estadística.

L'IPC ACUMULAT DE L'1,1%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) acumulat s'ha situat en l'1,1%, segons un altre comunicat que ha emès el departament d'Estadística andorrà aquest dijous, la variació anual és del 0,7% i la variació mensual ha pujat fins a el 1,7%.

Els principals grups que provoquen la variació anual del mes de setembre són: oci, espectacles i cultura, que augmenta sis dècimes; aliments i begudes no alcohòliques, que creix quatre dècimes; vestit i calçat, que decreix gairebé cinc punts, i begudes alcohòliques i tabac, amb un decreixement de nou dècimes.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 4. 4

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 5. 5

  AMP3.- Coronavirus.- Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més des de mitjanit