Publicat 24/7/2019 17:55:29 +02:00CET

Sergi Sabrià (ERC): "Per a nosaltres no hi ha lluita social sense lluita nacional"

Sergi Sabrià (ERC) intervé durant el ple del Parlament de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha acusat aquest dimecres l'Estat de tallar el progrés a Catalunya, i ha defensat la independència per aconseguir que les millores en l'economia catalana --que ha crescut un 2,6% el 2018-- reverteixin en la ciutadania: "Per a nosaltres no hi ha lluita social sense lluita nacional, ni lluita nacional sense lluita social".

Durant la seva intervenció en el ple sobre la 'Catalunya real' impulsat per Cs, ha lamentat que "fa molt temps que Espanya va decidir no ser l'estat dels catalans", i ha vist necessària una lluita contra les desigualtats paral·lela a una contra el règim del 78, que frena Catalunya amb el dèficit fiscal.

"L'independentisme és l'únic moviment que està fent trontollar el règim del 78", ha proclamat el diputat, i ha dit a Cs que es va començar presentant com una força renovadora i ha acabat sent el defensor de l''statu quo'.

Dirigint-se a Cs, ha dit que, "encara que no ho volen veure, en la Catalunya del segle XXI hi ha presos polítics" i pateix repressió per part de l'Estat, amb l'aval de la monarquia, ha dit Sabrià, que ha afegit que el que divideix una societat no és voler una república o la independència, sinó les desigualtats.

Ha assegurat que Catalunya vol poder decidir el seu futur en un referèndum, i ha defensat que són els ciutadans els que acabaran decidint: "Potser, al final, és que tenen por a votar, i tenen por a votar perquè tenen por a perdre".