Publicat 20/05/2024 19:04

La SEPI culmina la compra del 10% de Telefònica en invertir gairebé 2.285 milions

Archivo - Arxivo - Un semàfor en verd enfront de la seu de Telefónica, a 28 de novembre de 2023, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), entitat depenent del Ministeri d'Hisenda, ha aconseguit el 10% del capital social de Telefónica i ha culminat el mandat del Govern central traslladat a la fi de l'any passat, informa en un comunicat.

En concret, la SEPI ha adquirit un total de 567.016.155 accions amb un preu mitjà de 4,0295 euros per acció, per la qual cosa l'import de l'operació ascendeix a gairebé 2.285 milions d'euros, si bé a aquest paquet accionarial cal sumar-li 541 títols que la SEPI ja tenia en cartera i que eleven el nombre total a 567.016.696.

"L'operació s'ha dut a terme minimitzant l'impacte en la cotització i complint amb les comunicacions de participacions significatives establertes en la normativa dels mercats on opera", ha detallat l'entitat pública.

"Telefónica és una de les principals companyies del país, líder en el sector de les telecomunicacions i clau en altres àmbits estratègics. L'empresa és determinant per les seves capacitats industrials i àrees de coneixement, ja que desenvolupa activitats rellevants per a l'economia i el teixit productiu, incloent les relacionades amb la seguretat i la defensa", ha afegit.

En aquesta línia, la participació de la SEPI en el capital de Telefónica té "vocació de permanència" i busca aportar una "major estabilitat accionarial" a la companyia per a la consecució dels seus objectius, al mateix temps que contribueix a la "protecció de les seves capacitats estratègiques", ha indicat la SEPI.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés