Publicat 24/10/2019 15:42:16 +02:00CET

El SEPC i Arran critiquen la "criminalització" juvenil i demanen la dimissió en bloc del Govern

Bel Oliver (SEPC) y Adriana Roca (Arran)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Arran han retret la "criminalització" del moviment juvenil, i han demanat la dimissió en bloc del Govern de Quim Torra.

En roda de premsa, la portaveu d'Arran, Adriana Roca, i la del SEPC, Bel Oliver, han assegurat: "El Govern català en conjunt ha de caure en un moment en què clarament el poble li ha passat per damunt".

Han assegurat que el Govern "és una vergonya per al poble treballador català", i han criticat que l'executiu de Torra faci una crida a la mobilització permanent per reprimir l'independentisme popular.

El SEPC i Arran han demanat la dimissió immediata del conseller d'Interior, Miquel Buch, com a "responsable directe de la repressió", i han exigit la dissolució de la Brigada Mòbil (Brimo) i la Unitat d'Intervenció Policial, la retirada de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de Catalunya i l'amnistia dels presos.

Les dues organitzacions han celebrat la resposta popular exemplar, segons el seu parer, després de la sentència, han lamentat que s'hagi posat el focus en els aldarulls i els contenidors cremats i han valorat que s'està vivint una "veritable revolta popular".

Han afirmat que són "fills de la crisi i les retallades", han considerat que la veritable violència és no arribar a final de mes, la qual, segons el seu parer, exerceixen les forces policials i els feminicidis, i ha animat a continuar amb les mobilitzacions.

En aquest sentit, totes dues organitzacions han assegurat que s'han adherit a la manifestació estudiantil i juvenil d'aquest divendres impulsada per diferents entitats a les 19 hores a plaça Universitat amb el lema 'Si ens preneu el futur, ens trobareu als carrers', i defensen la manifestació que se celebra aquesta tarda per part de sectors de la comunitat educativa.

UNIVERSITATS

Sobre la situació a les universitats públiques, Bel Oliver ha remarcat que demanen als rectorats la suspensió d'activitats avaluables, poder fer avaluació única i donar facilitats als estudiants, i ha assegurat que els estudiants hi estaran d'acord mentre hi hagi mobilitzacions.

Ha criticat la neutralitat que les universitats estan intentant imposar, i la "denúncia de la repressió molt tova", tot i que han admès que els manifestos que demanen la llibertat dels presos independentistes que han aprovat en claustres són les primeres passes, encara insuficients.

Quan li han preguntat sobre els estudiants que volen assistir a classe i es troben amb bloquejos, ha dit que "el dret individual d'anar a classe no és superior al dret col·lectiu de poder manifestar-se", per la qual cosa, entenent que hi hagi alumnes que no comparteixen els seus posicionaments, tots aquells que vulguin fer vaga la puguin fer.

Oliver ha dit que les confrontacions verbals que s'han produït en universitats s'han donat, segons ella, per convocatòries de S'ha Acabat que "s'han plantat a les portes de facultats de manera agressiva".

Sobre la convocatòria de vaga del Sindicat d'Estudiants (ES) el 30 i 31 d'octubre, el SEPC ha dit que no s'han adherit a l'aturada.