Publicat 20/8/2019 14:28:30 +02:00CET

Sense acord la primera mediació entre el personal de terra d'Iberia al Prat i la direcció

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

La primera mediació entre el personal de terra d'Iberia a l'Aeroport de Barcelona-El Prat i la direcció ha acabat sense cap acord, per la qual cosa es mantenen les aturades previstes per al dissabte 24, diumenge 25, divendres 30 i dissabte 31 d'agost.

UGT de Catalunya, majoritari en el comitè d'empresa, ha lamentat en un comunicat la "passivitat" de la companyia per desencallar la situació i desconvocar la vaga, ha informat en un comunicat.

El sindicat ha criticat l'absència de propostes d'Iberia Barcelona i la seva "absoluta manca d'interès" per solucionar la falta de personal i estabilitat laboral de la plantilla de l'Aeroport de Barcelona.

També ha assenyalat que la direcció no vol posar fi a la sobrecàrrega de feina del personal de terra al Prat i a l'"abús" de les hores extraordinàries d'obligat compliment, així com fomentar la reorganització dels torns per facilitar la conciliació.

UGT ha ressaltat que davant d'aquest "immobilisme" alguns grups de treball demanen que no es compleixin els serveis mínims que consideren abusius, i el comitè de vaga té previst convocar assemblees per als diferents torns de feina aquest dimecres i divendres per insistir en la necessitat de respectar-los.

Aquests aturades segueixen les que es van convocar el dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol, després que els treballadors i la direcció no hagin arribat a un acord sobre les demandes de millores laborals que van conduir a la vaga del juliol.

La plantilla d'Iberia Barcelona compta amb 2.500 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment dels avions, i donen servei a una vintena de companyies, entre elles, Vueling.