Publicat 10/8/2020 18:10:41 +02:00CET

La Seguretat Social amplia el servei per demanar telemàticament els períodes successius de descans per naixement

MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha engegat un servei telemàtic per sol·licitar els períodes successius de permís derivats de la prestació per naixement de fill/a, adopció o guarda amb finalitats d'adopció i acolliment familiar, en el cas d'aquells progenitors que optin per dividir aquest període.

Aquesta gestió es pot realitzar a través del portal 'La teva Seguretat Social' (https://sede-tu.seg-social.gob.es/), on ja es permetia la sol·licitud telemàtica d'aquesta prestació amb certificat digital o usuari i contrasenya a Cl@ve permanent només quan la petició de la prestació es feia per a períodes ininterromputs.

Amb l'ampliació del servei per als períodes successius s'agilita la resolució de la sol·licitud, a més d'evitar-se desplaçaments i esperes innecessàries, en un moment en què les mesures de seguretat sanitària aconsellen disminuir l'atenció presencial a les oficines. Actualment, el 20% d'aquestes prestacions es gaudeixen en períodes successius

La prestació per naixement i cura de menors protegeix els períodes de descans i permisos derivats del naixement de fill o l'adopció o guarda amb finalitats d'adopció i acolliment familiar; uns temps de descans que es pot gaudir en un únic període ininterromput o en períodes múltiples. En tots dos casos es pot gaudir a temps parcial o a temps complet.

També es poden sol·licitar els períodes successius de descans telemàticament sense certificat digital a través del servei habilitat a la seu electrònica de la Seguretat Social, adjuntant la sol·licitud i la documentació pertinent.

Si no es disposa de certificat digital o Cl@ve permanent pot sol·licitar-se el període successiu de descans en un Centre d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), sempre que es disposi de cita prèvia. Per a això cal presentar el formulari de sol·licitud de gaudi en múltiples períodes i la resta de documentació.

Al 2020, per als casos de naixement la durada del permís és de 16 setmanes en el cas de la mare biològica, de les quals les primeres 6 setmanes són obligatòries i immediatament posteriors al part i a jornada completa. En el cas de l'altre progenitor, són 12 setmanes de les quals les 4 primeres són obligatòries i immediatament posteriors al part i a jornada completa.

En casos d'adopció o guarda amb finalitats d'adopció o acolliment els progenitors disposaran, entre els dos, d'un total de 28 setmanes de les quals 6 seran obligatòries per a cadascun dels progenitors, a gaudir a temps complet de forma ininterrompuda immediatament després de la resolució judicial o decisió administrativa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés