Publicat 7/4/2019 13:26:47 +02:00CET

El segrest de la dona del cònsol de Mali a Barcelona, a judici

L'Audincia de Barcelona jutja un alcalde de la CUP per presumpte delicte urbaní
EUROPA PRESS - Archivo

L'acusat s'enfronta a una condemna de vuit anys i mig de presó

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

La Secció Sisena de l'Audincia de Barcelona jutjar el dijous 11 d'abril el mali que va segrestar la dona del cnsol de Mali a Barcelona el 19 de mar de 2018 i es va atrinxerar amb ella en el consolat durant nou hores perqu volia un salconduit per viatjar al seu país.

Dantouma K., a la presó provisional per aquesta causa des del 21 de mar, s'asseur en el banc dels acusats per un presumpte delicte de segrest i per un delicte de robatori amb intimidació, ja que també va aprofitar per robar-li 200 euros a la víctima.

La Fiscalia demana per a ell una condemna de vuit anys i mig de presó pels dos delictes, a més de que li exigeix retornar els 200 euros que va sostreure a la dona del cnsol.

Segons el relat del fiscal, Dantouma K. va acudir al Consolat de Mali a les 11.30 hores del 19 de mar, en l'avinguda Josep Tarradellas, per sollicitar un salconduit per viatjar al seu país ja que tenia el passaport caducat, per el trmit va ser rebutjat perqu tenia antecedents penals.

El processament va decidir llavors esperar al fet que tornés el cnsol, absent aquest matí, per poder parlar amb ell, encara que li van dir que no acudiria, per a l'hora del tancament del consolat, a les 13.15 hores, l'esposa del cnsol li va demanar que es marxés perqu ella que havia d'anar-se'n.

En aquest moment, l'acusat li va respondre que no marxarien, li "va donar una empenta que la va fer caure sobre una cadira i li va arrabassar d'una tirada les claus del consolat", tancant les portes amb clau.

Va dir a la dona que no li passaria res, que no li tocaria "ni un pl", que estigués tranquilla, i va procedir a apagar el mbil, els ordinadors i els telfons de l'oficina.

VA DEMANAR AL CNSOL ANAR SENSE POLICIA

A les 13.55 hores, l'acusat va demanar a la dona que li enviés un missatge al seu marit perqu anés sol al consolat, i posteriorment li va dir que el truqués, activant l'altaveu, al que ella va accedir i li va demanar al cnsol "que hi anés sol i que no acudís la policia", segons el fiscal.

Després de rebre aquesta comunicació, el cnsol va optar per trucar el telfon d'emergncies 112, i els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van desplegar un operatiu davant el consolat per negociar amb el segrestador i alliberar la víctima.

Finalment, van aconseguir que obrís la porta en oferir-li el salconduit, moment en qu dos agents de la Policia Nacional el van detenir i un agent de Mossos va alliberar la dona, que no va sofrir ferides i no ha rebut cap tractament per aquests fets.