Publicado 29/10/2019 17:29

La segona edició de la Smart City Week vol mostrar "una cara més tica" de la tecnologia

Laia Bonet i Michael Donaldson en la presentació de la segona edició de la Smart City Week.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona celebrar la segona edició de la Smart City Week de l'11 al 17 de novembre, una trobada que proposa més de 50 activitats a tota la ciutat amb motiu del Smart City Expo World Congress que acollir la capital catalana del 19 al 21 de novembre, i amb el qual es vol mostrar "una cara més tica" de la tecnologia.

Amb el lema 'ciutat en acció', la setmana d'activitats vol acostar a la ciutadania la noció d'una ciutat que fa servir les tecnologies i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn urb més sostenible, just i inclusiu, ha informat el consistori en un comunicat.

Durant la presentació de l'esdeveniment aquest dimarts, la tercera tinent d'alcalde, Laia Bonet, ha assegurat que l'objectiu de la iniciativa és reflexionar sobre com les tecnologies modifiquen la ciutat: "És l'excusa perfecta perqu la ciutat es faci seva la reflexió, i es faci seu el repte que suposa l'ús de la tecnologia per a la millora de la qualitat de vida dels habitants".

En aquest sentit, Bonet ha destacat que amb la iniciativa es vol reflectir un nou paradigma que posi el focus en l'"humanisme tecnolgic", que estigui focalitzada en la vida de les persones i a millorar la qualitat de vida d'aquestes i no només en la idea d'una ciutat hiperconnectada.

L'epicentre de la programació de la Smart City Week ser l'antiga fbrica del Poblenou Ca l'Alier i es tractaran temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gnere dins de l'ecosistema de les ciutats intelligents.

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament i coordinada per la Fundació BIT Habitat, comptar també amb la collaboració d'entitats públiques, universitats, teixit empresarial, ciutadania i xarxes venals, i comparteix el compromís del consistori amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

TRES ITINERARIS TEMTICS

La Smart City Week proposa un programa basat en tres itineraris temtics ordenats en una escala temporal: 'Transformar la ciutat avui', 'Transformar la ciutat del dem' i 'Transformar la ciutat del futur'.

Amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli, s'han programat activitats de diferents formats com ara dilegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars, que poden ser itineraris, visites guiades, portes obertes i activitats escniques, entre d'altres.

Algunes de les activitats destacables del programa són el dileg 'Diplomcia científica per a ciutats sostenibles', la conferncia 'Ciutat, tecnologia i imaginaris distpics', i activitats en collaboració amb altres institucions acadmiques com la proposta de GRECS-UB 'Criminalització de la protesta a la Ciutat.

'Present i futur', i 'Les polítiques rares dels objectes de disseny', en collaboració amb el Centre Universitari de Disseny BAU.

50 ACTIVITATS

La Smart City Week també acollir altres esdeveniments que tenen lloc a Barcelona, com la trobada internacional bianual Responsive Cities Symposium, organitzada per l'Institut Avanat d'Arquitectura de Catalunya (IAAC), o l'activitat organitzada per la Xarxa de Rdios Comunitries de Barcelona, 'City Sound, La construcció sonora de la ciutat'.

Ca l'Alier acollir diferents tallers com 'Qüestionar o assumir el colonialisme digital?' en collaboració amb la Xarxa de Migració, Gnere i Desenvolupament, i un taller per fer un kit d'autodefensa digital de la m d'Ontologies Feministes.

També s'ha programat un recorregut itinerant amb perspectiva feminista al voltant de l'urbanisme de Poblenou, l'activitat 'Cos, vulnerabilitat i cures a la ciutat del futur', un taller sobre el futur de l'alimentació en ciutats productives, i la competició de poesia 'Smart City Slam'.

INCREMENTAR LA PARTICIPACIÓ

El comissionat d'Innovació Digital, Michael Donaldson, ha explicat que preveuen incrementar la participació de l'any passat, que es va situar en 2.000 assistents i 40 entitats que van collaborar en unes 60 activitats en les quals van participar 110 ponents, i en aquest sentit confia que, "tot i que no es pot parlar de consolidació", han aprs de la primera edició, ha dit.

També ha destacat la descentralització de les activitats que, tot i que l'epicentre de la iniciativa sigui a Ca l'Alier, es far en tots els districtes de la ciutat i fins i tot hi haur una activitat a Sant Boi de Llobregat (Barcelona).

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés