La segona edició de la Smart City Week vol mostrar "una cara més ètica" de la tecnologia

Publicat 29/10/2019 17:29:24CET
Laia Bonet i Michael Donaldson en la presentació de la segona edició de la Smart City Week.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona celebrarà la segona edició de la Smart City Week de l'11 al 17 de novembre, una trobada que proposa més de 50 activitats a tota la ciutat amb motiu del Smart City Expo World Congress que acollirà la capital catalana del 19 al 21 de novembre, i amb el qual es vol mostrar "una cara més ètica" de la tecnologia.

Amb el lema 'ciutat en acció', la setmana d'activitats vol acostar a la ciutadania la noció d'una ciutat que fa servir les tecnologies i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu, ha informat el consistori en un comunicat.

Durant la presentació de l'esdeveniment aquest dimarts, la tercera tinent d'alcalde, Laia Bonet, ha assegurat que l'objectiu de la iniciativa és reflexionar sobre com les tecnologies modifiquen la ciutat: "És l'excusa perfecta perquè la ciutat es faci seva la reflexió, i es faci seu el repte que suposa l'ús de la tecnologia per a la millora de la qualitat de vida dels habitants".

En aquest sentit, Bonet ha destacat que amb la iniciativa es vol reflectir un nou paradigma que posi el focus en l'"humanisme tecnològic", que estigui focalitzada en la vida de les persones i a millorar la qualitat de vida d'aquestes i no només en la idea d'una ciutat hiperconnectada.

L'epicentre de la programació de la Smart City Week serà l'antiga fàbrica del Poblenou Ca l'Alier i es tractaran temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gènere dins de l'ecosistema de les ciutats intel·ligents.

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament i coordinada per la Fundació BIT Habitat, comptarà també amb la col·laboració d'entitats públiques, universitats, teixit empresarial, ciutadania i xarxes veïnals, i comparteix el compromís del consistori amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

TRES ITINERARIS TEMÀTICS

La Smart City Week proposa un programa basat en tres itineraris temàtics ordenats en una escala temporal: 'Transformar la ciutat avui', 'Transformar la ciutat del demà' i 'Transformar la ciutat del futur'.

Amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli, s'han programat activitats de diferents formats com ara diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars, que poden ser itineraris, visites guiades, portes obertes i activitats escèniques, entre d'altres.

Algunes de les activitats destacables del programa són el diàleg 'Diplomàcia científica per a ciutats sostenibles', la conferència 'Ciutat, tecnologia i imaginaris distòpics', i activitats en col·laboració amb altres institucions acadèmiques com la proposta de GRECS-UB 'Criminalització de la protesta a la Ciutat.

'Present i futur', i 'Les polítiques rares dels objectes de disseny', en col·laboració amb el Centre Universitari de Disseny BAU.

50 ACTIVITATS

La Smart City Week també acollirà altres esdeveniments que tenen lloc a Barcelona, com la trobada internacional bianual Responsive Cities Symposium, organitzada per l'Institut Avançat d'Arquitectura de Catalunya (IAAC), o l'activitat organitzada per la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, 'City Sound, La construcció sonora de la ciutat'.

Ca l'Alier acollirà diferents tallers com 'Qüestionar o assumir el colonialisme digital?' en col·laboració amb la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament, i un taller per fer un kit d'autodefensa digital de la mà d'Ontologies Feministes.

També s'ha programat un recorregut itinerant amb perspectiva feminista al voltant de l'urbanisme de Poblenou, l'activitat 'Cos, vulnerabilitat i cures a la ciutat del futur', un taller sobre el futur de l'alimentació en ciutats productives, i la competició de poesia 'Smart City Slam'.

INCREMENTAR LA PARTICIPACIÓ

El comissionat d'Innovació Digital, Michael Donaldson, ha explicat que preveuen incrementar la participació de l'any passat, que es va situar en 2.000 assistents i 40 entitats que van col·laborar en unes 60 activitats en les quals van participar 110 ponents, i en aquest sentit confia que, "tot i que no es pot parlar de consolidació", han après de la primera edició, ha dit.

També ha destacat la descentralització de les activitats que, tot i que l'epicentre de la iniciativa sigui a Ca l'Alier, es farà en tots els districtes de la ciutat i fins i tot hi haurà una activitat a Sant Boi de Llobregat (Barcelona).

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

 5. 5

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista